DJI Spark Drón Bérlés

dji spark drón

DJI Spark szelfi, utazó kompakt kamera drón bérlés kölcsönzés. A drónt 3db akkumulátorral (3X15perc üzemidő), távirányítóval, hord táskával, 64gb memória kártyával, tartalék propeller szettel, tablet tartóval, OTG kábellel adjuk.

Telefonon érdeklődj, hogy van e szabad drón a kívánt időtartamra! Illetve ha oktatást is kérsz a használatáról, egyeztess hogy amikor elviszed legyen bent hozzá értő kolléga.   Olvasd végig a teljes oldalt!

Min bérlési idő 3 nap, az elvitel napja 14:00 órától és a vissza hozatal napja 12:00 óráig nincsen felszámítva.
Kaució 70000Ft amit előre utalva vagy készpénzben kérünk elvitelkor. Valamint elvitelkor fizetendő a bérleti díj is. Maximum 12napra bérelhető, utána újra indul a napok számolása.

Foglaló 10000Ft, utalva vagy személyesen készpénzben.

1-3 nap20000 Ft
4 nap23000 Ft
5 nap26000 Ft
6 nap29000 Ft
7 nap32000 Ft
További napok3000 Ft/nap

 

Főbb tudnivalók

A drón remegés mentes Full HD 30fps videót és 12Mp fényképet tud készíteni. Vezérelhető csak távirányítóról, csak okos telefon segítségével, de a leghatékonyabb a távirányító+okos telefon együttes használata. Valamint önmagában tenyérről indítva kézjelekkel is vezérlehető selfie drónként. Mechanikus kamera stabilizációval rendelkezik, így nincsen remegés a videó felvételen, valamint kézi kameraként is használható, ha stabil felvételt szeretnénk. Kompakt mérete és gyors beüzemelése miatt széles körben használható. Automata repülési módjainak köszönhetően képes követni és filmezni a kijelölt célpontot. Nem olyan feltűnő, mint egy nagyobb méretű drón, viszont tudásban a jelenlegi csúcs technológiával van felvértezve. Ideális kirándulások, kerti partyk filmezésére. Ha elveszti a jelet, vagy túl alacsony az aksi töltöttsége magától vissza tér a kiindulási pontra. (Return To Home) Illetve gombnyomásra is előidézhető ez. Maximális hatótávja ideális viszonyok között távirányítóval 500 méter horizontálisan és vertikálisan. Okos telefonról vezérelve wifin keresztül 100 méter.

Termékvideó itt.

A bérlés feltételei

A drón elvesztése esetén annak teljes árát ki kell fizetni, ami 190000Ft. Valamint az esetlegesen elveszett tartozékok árát is ki kell fizetni. A távirányító ára 60000Ft Hord táska ára 20000Ft A propeller védő ára 8000Ft. A propellerek ára 3000Ft. A 64gb memória kártya ára 20000Ft A 3 aksit egyszerre töltő HUB ára 25000Ft. A tartalék aksik ára darabonként 19000Ft.

Ha drónt fizikális kár éri, pl. fának ütközik, vizes lesz, de vissza van hozva, akkor 100000Ft-ot számolunk fel a javíttatásra és a drón munkából való kiesésére.

Abban az esetben ha a drón szoftveres gyári hiba miatt romlik el, és repül neki valaminek, akkor a bérlőt nem terheli költség. Ilyen esetben az összetört drónt elküldjük a márkaszervizbe kivizsgálásra, majd a szerviz véleménye alapján vonjuk le, vagy adjuk vissza a kaúciót. A szervizbe küldés időtartama 1 hónap, ezen idő alatt magunknál tartjuk a kaúció. Tehát ez a bérlő kockázata, ha rajta kívül álló oknál fogva hibásodik meg a drón, a kaúcióját akkor is csak egy hónap múlva kapja vissza, mivel visszahozáskor nem tudjuk megállapítani, hogy mitől ment tönkre.

Bérlő lehet minden 18 év feletti, magyarországi bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgár, aki a bérlés kezdetekor rendelkezik érvényes személyi igazolvánnyal és lakcím kártyával, melyek érvényességi idejének meg kell haladnia a bérlési idő végét. A bérlő a bérelt készüléket harmadik személynek nem adhatja át, a bérlési idő alatt bekövetkezett valamennyi nem rendeltetésszerű használat miatt bekövetkezett kárért felelős! Bérbeadó semmilyen felelősséget nem vállal a bérlő által a drónnal okozott személyi vagy vagyoni károkért.

A bérbeadó fenntartja a jogot a bérbeadástól való elállásra, ha egyértelműen megítélhető, hogy a leendő bérlő a készülék használatához nem rendelkezik a szükséges minimális tudással, illetve bármilyen körülményből arra következtet, hogy az eszköz rendeltetésszerű használata, vagy visszaszállítása bizonytalan.

Bérleti szerződés megtekinthető itt

Fontos! Mielőtt bérelnénk, járjunk utána, hogy milyen szabályok vonatkoznak a drónokra az adott országban ahol használni szeretnénk. Ez országonként változó. Egyiptomba például be sem lehet vinni, a spanyoloknál és Ausztriában is eléggé szigorúak a szabályok és büntetések. A görögök engedékenyebbek. Ha szabályt szegünk elkobozhatják valamint súlyos pénzbüntetésre is lehet számítani. Kiemelt turista látványosságoknál, ahol sok ember van nem használható! Általánosságban lakott területen kívül, olyan helyen ahol nincs sok ember vagy bármilyen vagyontárgy (autó, ház), 100méter magasságig és 150méter távolságig röpülhetünk vele, úgy hogy közben végig látjuk szabad szemmel is. Magán területen, ami a miénk vagy a tulajdonos engedélyével használhatjuk. Rendőr előtt nem célszerű használni. Emberek, vagyontárgyak fölé ne repüljünk. A kutyákat ingerelheti, közelükbe ne szálljunk le vele!

A drón nem vízálló! Vízbe esve elsüllyed. Csak nappal, jó látási viszonyok között használható. Esőben vagy erős szélben nem használható. Erős szélben drasztikusan romlik az irányíthatósága.

Ezen a fejlesztés alatt álló oldalon lehet találni információkat az európai drón szabályozásról.

Használati utasítás angolul itt.

Hasznos tanácsok:

A drón távirányítójához OTG kábellel vagy wifin keresztül lehet csatlakozni okos telefonnal vagy tablettel, kiválasztva a wifi listáról. A távirányító és a drón bekapcsolás után automatikusan össze kapcsolódik. Ha közvetlenül akarunk okos telefonnal csatlakozni a drónhoz, távirányító nélkül, akkor át kell állítani a csatlakozási módját. 5 másodpercig nyomva kell tartani a drón bekapcsoló gombját. amíg 2x sípol. Ez után láthatóvá válik a telefon wifi listáján. Ha újra a távirányítóval szeretnénk használni, kapcsoljuk be a távirányítót, okos telefonnal válasszuk ki a wifi listából, és a DJI Go applikáció segítségével (bal alsó sarok) tudjuk össze kapcsolni a drónt a távirányítóval.

Tanácsok kezdőknek:

Első használathoz célszerű tágas, szabad teret választani, ahol nincsenek emberek. Semmi képen sem javasolt lakásban kipróbálni elsőre. Mindenképpen helyezzük fel a propeller védőket, így ha véletlenül neki megyünk valaminek, nem zuhan le és megy tönkre a drón.

Célszerű kezdő (beginner) módra vagy tripod módra állítani, ilyenkor kis mozgással reagál csak az irányításra. Jó minőségű videók (cinematic footage) készítéséhez is a tripod mód javasolt.

A kézből indítást és kéz jelekkel való vezérlést elsőre mindenképpen úgy próbáljuk ki, hogy a távirányító is be van kapcsolva, így ha nem jönne össze, még mindig beavatkozhatunk a távirányítóval. Tipikus hiba, hogy kézből elindítva beállítjuk a tenyerünkkel a megfelelő szögbe és a megfelelő kéz jellel fotót akarunk csináltatni vele. De ameddig nem küldjük hátra az integető kézmozdulattal, addig nem indul el a követési mód és nem csinál fotót. Kamerázást a megfelelő kéz jellel viszont akkor tudunk indítani ha még előttünk van, hátra küldve nem indítható! Ha úgy küldjük hátrább (követő módba), hogy megy a kamera felvétel, akkor fényképet nem tudunk csinálni.

Hazatérés funkciónál (Return To Home) beállítható egy magassági érték (ez gyári beállításban 50-60m). Úgy kezdi a haza térést, hogy az indulási hely fölé repül a beállított magasságra, és onnan ereszkedik le. Tehát csak akkor érdemes ezt a funkciót használni, ha tényleg messze van a drón, vagy nincsen kapcsolat. Ha a hazatérési ponntól pár méterre utasítjuk hogy térjen haza, meglepődve tapasztalhatjuk hogy először felszáll, majd leereszkedik az indulási pontra. Ez emiatt a lebegési pont beállítás miatt van. Viszont hasznos, mivel ha nem nyílt terepen vagyunk hanem pl. egy erdőben, akkor vízszintesen nem tud hazatérni, fentről tud csak vissza ereszkedni.

Rendkívül fogyassza a telefon akkumulátorát, egy átlag telefon aksi háromnegyed óra repüléstől szinte teljesen lemerül. Ezért érdemes powerbankos töltési lehetőségről gondoskodni.  A drónban lévő akksi szintén tölthető powerbankról!