Segítség Snowboard Kiválasztásához

Termékeink több üzlet között oszlanak meg, ezért ha valami konkrét terméket néznél meg érdemes előtte telefonon, e-mailben érdeklődni hogy hol található. Illetve több terméket át is szállítunk a számodra kívánatos üzletbe, mindenféle kötelezettség nélkül, számunkra mindegy hogy éppen hol vannak.

Termékeink kikölcsönözhetőek, kipróbálhatóak, ha kölcsönzés után valami bevált, akkor annak vételárából lejön a már korábban megfizetett kölcsönzési díj! 
Értelemszerűen azon termék árából jön le a kölcsönzési díj, amit kölcsönöztél, másra nem vásárolható le, ha nem vált be!
A kölcsönzési árakat a kölcsönzés menüpontban találod!

Régi felszerelésed, amennyiben az piacképes, beszámítjuk!

Használt és új termékeinkre egyaránt 1 évnyi teljes körű garanciát vállalunk!

Használt deszkáink állapota különböző, ezért a személyes vásárlás az ajánlott! Ha még is rendelnéd, előtte nem árt telefonálni, és meg tudjuk mondani az adott deszka állapotát, valamint hogy jó lehet e számodra! Megvételre csak a technikai szempontból kifogástalan állapotúakat kínáljuk! Az összes snowboard vaxolva, élezve, sima talppal kerül eladásra, tehát használatra kész!

 

Mire figyeljünk snowboard deszka vásárlásakor? Hogyan válasszunk snowboard lapot? Mire figyeljünk snowboard felszerelés választásakor? Itt választ kapsz pontról pontra.

Méretválasztás

Snowboard  méret választásnál nincsen általános szabály mi a legjobb. Figyelembe kell venni adottságainkat, magasságunk, súlyunk. Ezen kívül befolyásolja még tudásunk, hogy milyen fajta pályán használjuk a legtöbbet, milyen típusú deszkát akarunk venni. Alapvetően a megfelelő méret a vállunk és fejünk teteje közé esik. Ebben a tartományban lehet ingadozni, a rövidebb és hosszabb deszkáknak is megvan az előnyük. Ha kezdők vagyunk célszerű rövidebb, magasságunk mínusz 30-35cm deszkát választani. Ha haladóbbak vagyunk, vagy szűz havazásra keresünk, vagy nehezebbek vagyunk magasságunkhoz képes érdemes picit hosszabb deszkát választani, magasság mínusz 25cm. Rocker, mindkét végén felhajlított deszkából szintén érdemes hosszabbat választani (-25cm).

snowboard sizing

 

A legtöbb deszkánk all mountan, szimmetrikus típusú, mivel kezdőtől a haladóig ezt használják a legtöbben. A kötések általában kompatibilisek, minden deszkához jók, de azért vannak kivételek. Pl. Burton deszkára csak burton kötést lehet rakni, ellenben a burton kötés bármilyen deszkára rámegy.

Hagyományos profilú deszka:

camber deszka

Rocker profilú deszka:

rocker deszka

Normál vagy Wide deszkára van e szükségem?

Ez a bakancsod és a deszka szélességétől függ. Általánosságban 25-30mm-nél nem szabad jobban kilógnia a bakancs elejének vagy végének. Ha 44 (290) vagy nagyobb a bakancsod akkor nem árt ezt ellenőrizni vétel előtt. A kilógás attól is függ, milyen szögre állítod a 2 kötést. Ilyen cipőméretnél 255mm+ szélességű deszkára, vagy Wide modellre van szükség ami 260-265mm széles.