Sícipő Technológiák

Sícipő Technologiák

ÁLTALÁNOS

Tulajdonságai

Csatok

Bélés

Szerkezet

Talp

 

Tulajdonságai

Flex Index: 60 (Közepes keménység, Junior) – Junior cipőknél a 60 as flex érték már keményebb mint az átlag (40) ezért jobban síelő, sportosabb gyerekeknek jó választás.

Flex Index: 60 (Megbocsájtó keménység) – A cipő flexibilitása könnyed, puha ezáltal rendkívül kényelmes a használata. Kis és közepes tempójú síeléshez ideális.

Flex Index: 70 (Megbocsájtó keménység) – A cipő flexibilitása könnyed, puha ezáltal rendkívül kényelmes a használata. Kis és közepes tempójú síeléshez ideális.

Flex Index: 80 (Közepes keménység ) – A felnőtt férfi sícipők legnépszerűbb 80-90 es flex mezőnyébe tartozik. A legtöbb kezdő-középhaladó igényeinek megfelel, egész napos síelés során is kényelmes, nem töri a lábat.

Flex index: 100 (Közepesnél keményebb) – A felnőtt férfi sícipők legnépszerűbb 80-90 es flex mezőnye fölé kerekedik, ez már sportosabb, erősebb tartást ad, de még alkalmas a kényelmes egész napos sízésre.

Flex index: 130 (Rendkívül kemény) – A legkeményebb, legjobb tartást kínáló kategória. Sportos, nagy sebességű síeléshez ajánlott ahol bombabiztos tartásra és minden mozdulat finom továbbítására van szükség a sílécek felé.

Flex index: 110 (Kemény, női) – Keményebb anyagból öntött cipő sportosabb síeléshez és nagyobb tempóhoz. Biztos tartást ad, ezáltal minden apró mozdulatunkat továbbítja a sí felé.

Flex Index: 80 (Közepes keménység, női ) – A  női felnőtt sícipők legnépszerűbb 70-80 as flex mezőnyébe tartozik. A legtöbb kezdő-középhaladó igényeinek megfelel, egész napos síelés során is kényelmes, nem töri a lábat.

Flex index: 70 (Közepesnél keményebb, Junior) – A junior sícipők legnépszerűbb 40-60 as flex mezőnye fölé kerekedik, ez már sportosabb, erősebb tartást ad, de még alkalmas a kényelmes egész napos sízésre.

 

Közepes kiterjedésű kialakítás – 100 mm szélesség (265 méreten) – Abszolút átlagos – közepes szélesség, a legtöbb sícipő ide tartozik, se nem keskeny se nem széles. Általában a kialakítása is középút a komfort és a teljesítmény között.

Nagy kiterjedésű kialakítás – 102 mm szélesség (265 méreten) – Komfortos kialakítás, ami szélesebb, nagyobb lábformához lett alakítva,  így kellemesebb viselet magasabb rüszt és erősebb vádli esetén is. 

Extra nagy kiterjedésű kialakítás – 104 mm szélesség (265 méreten) – Komfortos kialakítás, ami szélesebb, nagyobb lábformához lett alakítva,  így kellemesebb viselet magasabb rüszt és erősebb vádli esetén is. 

Keskeny kialakítás – 97 mm szélesség (265 méreten) – Keskeny lábformához ajánlott, szűk, pontos fogás. Ezt a kialakítást használják a verseny jellegű cipőknél is, ahol a teljesítmény és a jó tartás az elsődleges szempont.

Csatok

Fémcsatok – Könnyű fémből vannak a csatok fogantyúi, ezáltal megbízható működés jellemzi és sokáig ép marad.

Műanyag csatok – Könnyű műanyagból vannak a csatok fogantyúi, ezáltal könnyen kezelhetők, kis súlyúak.

Makro Állítás – A felső két csat befogója mozgatható csavarok átrakásával, ezáltal meg lehet találni az ideális méretet.

Super Makro Állítás – A legfelső csat befogója mozgatható puszta kézzel szerszámok használata nélkül, ezáltal könnyen meg lehet találni az ideális méretet.

Super Makro Állítás – A felső két csat befogója mozgatható puszta kézzel szerszámok használata nélkül, ezáltal könnyen meg lehet találni az ideális méretet.

Mikro Állítás – A csatok rendelkeznek tekerhető finomhangolással, amivel hajszálpontosan be tudjuk állítani a szorítás mértékét.

Mikro Állítás (alsó kettő) – Az alsó két csat rendelkezik tekerhető finomhangolással, amivel hajszálpontosan be tudjuk állítani a szorítás mértékét.

3D Állítás – Állítható a középső csat szöge a maximális kényelem és stabilitás elérése érdekében.

Belépés segítő csat – A rüszt fölötti csat befogó része felhajtható a könnyebb belépés érdekében.

Racsnis csatlakozás (felső kettő) – Sokkal nagyobb méret átfogása van, mint a hagyományos csatoknak, ezáltal bármely méretű lábszárhoz könnyen megtalálhatjuk a megfelelő állást.

Bélés

Size Adjuster – A cipőhöz jár egy pár emelő betét, amit a bélésbe lehet tenni a talpbetét alá. Ha túl nagy a cipő belül, ezzel egy picit szűkíthető.

Szerkezet

Canting Állítás – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára kényelmesebb lesz a cipő.

RECCO – Passzív lavinajelző ami segít a hatóságoknak a hó alatt rekedt személyek felkutatásában. Jó hatótávú, akár a mentőhelikopterről / drónról is érzékelhető.

GRILAMID – A héjhoz használt különleges anyag , ami a PU val ellentétben nem keményedik tovább a hideg hatására, a flexibilitása szinte állandó.

TRIAX – Ultrakönnyű nagy sűrűségű polimer héj. 25% súlycsökkenés érhető el azonos keménység mellett. Másik nagy előnye a hagyományos PU héjakkal szemben, hogy alacsony hőmérsékleteken nem keményedik tovább, hanem megtartja a flexibilitását.

Talp

Grip Walk – Egy új sícipő talp – kötés rendszer, amivel sokkal kényelmesebben és biztonságosabban lehet gyalogolni bármilyen felületen. A gömbölyű talp kialakításának köszönhetően sokkal természetesebben lehet sétálni benne, mint egy hagyományos talpú sícipőben. A gumi borítás csúszásmentes használatot biztosít, míg a merev betétek tökéletes erőátvitelt tesznek lehetővé.

Alpine DIN Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

DALBELLO

Bélés

Supercomfort LTD Rental Bélés– Kiváló minőségű konglomerátum hab. Nyitott cellás réteg a lábbal érintkező részen a kényelmes érzés érdekében. Gyorsan száradó anyagból.

IF Pro W Bélés – My Fit hőformázható puha, párnázott bélés. Női igényekhez alakítva.

Contour 4 – A bélés és a héj belseje a láb fontos kontúrpontjainál előre meg formálva, beszkennelt  lábformák átlaga alapján. Ezután egy kis extra helyet hozzáraktak, hogy a legtöbb lábhoz passzoljon.

Women Specific Design – Kifejezetten nők igényeihez szabva. A cipő szélessége úgy van kialakítva, hogy a bokánál szűkebb és a lábfejnél szélesebb legyen. Alapvetően rövidebb a lábszármagasság, kényelmesebb és hajlékonyabb a vádlirész hátul. A cipő bélése vastagabban párnázott, puhább borítással rendelkezik.

Drive & Control Technology – A Dalbellonál nagyon fontosnak tartják a sarokrész formáját, kellően pontos illeszkedéssel sokkal pontosabb és direktebb erőátvitel lehetséges, ezért ezen pontokat relatíve szűkre szabták. A lábfej részt a jó vérkeringés érdekében meghagyták tágabbra.

My Fit System – A Dalbello legendás illeszkedése a My Fit Systemnek köszönhetően a csizmacsalád több mint 60%-ánál továbbfejlesztésre került. A bélés és a héj mostantól thermo testreszabható az előre formázott Contour 4 héj mellett, amely minden My Fit csizmában megtalálható.

Walk/Ski Mode – Lépésfunkció, felfelé húzással kiakasztható, a cipő hajlása nagy mértékben megnövekszik. A cipőben való járás, túrázás lehetősége adott ezáltal.

Easy Entry Design – Belépés könnyítése érdekében puha flexibilis anyagból készült a héj illesztése.

Flex Adjust – Egy egyszerű imbuszkulcs csavarral 10 értékkel csökkenthető a cipő keménysége (flex index). 

Center-Balanced “Rocker” Stance – Középre helyezett súlyközépponttal tökéletes egyensúlyt érhetünk el és nyeregben érezhetjük magunkat az alapállás felvételekor.

Kinetic Response Tongue – Nagy rugalmasságú polyamid nyelv ami állandó összeköttetésben van a lábbal. Könnyen kivehető, cserélhető különböző keménységű-hajlású változataira.

Cabrio Design – Három részből épített szerkezet, főleg freestyle igények kielégítésére: Sima, pontos erőátvitel, dinamikus visszahajlás, kiváló ütéscsillapítás.

Classic Design (Overlap) – A klasszikus két részből álló kialakítás, itt a legrövidebb a hajlás útja, a megszokott nagy precízitást nyújtja.

3D Powerframe (Tri-Injected Construction) – Három különböző sűrűségű polimerből felépített héjszerkezet. A belépő részen puha hajlékony, a lábfej részen kiegyensúlyozott középkeverék, a talprészen kemény és tartós.

Power Cage – A héj-konstrukció vastagabb, merevebb poliuretán keretet használ a bakancs alján és a bakancs hátsó gerincében, hogy erőt és stabilitást biztosítson ott, ahol arra szükség van, miközben vékonyabb, lágyabb poliuretánt épít be a kevésbé kritikus területeken, ahol jobb illeszkedésre van szükség.

Bi-Injected – Ez a technológia 2 különböző sűrűségű polimert egyesít egy szerkezetbe; lágyabb műanyag paneleket kapott a lábfej felett a könnyű hajlítás és a be- és kikapcsolás érdekében, egy kemény műanyag keret veszi körül a pontos irányítás érdekében.

Replacable Toe and Heel Protectors – Cserélhető sarok és lábujj betétek, a kopó részek cseréjével drámaian megnő a cipő élettartama.

Talp

Alpine DIN Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

HEAD

HeatFit Bélés – Hőre formázható, vastagon párnázott kényelmi bélés.

Women Specific Design – Kifejezetten a női anatómiához kialakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és nagyobb mozgást enged, viszont a cipő szára alacsonyabb. A bélés belső puhább anyagokból készült és vastagabb is a jobb hőtartás érdekében.

Liquid Fit Bélés – A bélés rendelkezik feltölthető tartályokkal, folyadék beinjektálásával testre szabható. A feltöltéshez különleges pisztoly kell

Double Power Buckle – A felső csatok kaptak egy extra kihajló részt aminek segítségével dupla nyomatékkal húzhatjuk őket.

Spine Tech Buckle – Fordított racsnis, finom beállítású alu csatrendszer.
 

Double Adjustable Profile – Két csavaros, imbuszkulccsal állítható a vádlirész előre és hátra, akár külön is a jobb és bal oldalon.

Flex Adjustment – Imbuszkulcs segítségévell 10 értékkel csökkenthetjük a cipő flex indexét.

Canting Adjustment – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára is kényelmesebbé tehető a cipő. 

Advant Edge Stance  – A hagyományos sícipők 10°-os hajlásához képest csak 5°-ot hajlik, ebből következik a közvetlenebb és pontosabb erőátvitel vagyis kisebb mozgásra is már reagál a síléc.

Form Fit – A Head hőre formázható héj rendszere. Ha van hozzá egy Perfect Fit bélés akkor azzal “egybe lehet sütni”, és tökéletes illeszkedés érhető el.

Easy Entry Design – Belépést segítő rendszer ami megfelelő helyen tartja a nyelvet és ezáltal gátolja a lábfej becsípődését. Nyitott állapotban könnyen előrehajlik.

Easy Entry Shell Design – A cipő nyílásánál belül 4 csatorna bele van marva, így könnyebben hajlik ki a héj.

Hi Top Tech – A héj lábfej része egész magasan felnyúlik, így alakít ki egy direkt összeköttetést a lábbal és a héj lábszár részével.

Duo Flex – A belső kialakításnak köszönhetően a kanyar különböző részein máshogy hajlik a cipő ezzel is biztosítva a precíz kontrollt.

Lyt Tech – Speciálsi anyaghasználatnak köszönhetően a cipő súlya 20%-kal könyebb lett azonos tartás és flexibilitás mellett.

Smart Frame – Vékonyított részek a cipőn a még kedvezőbb súlyeloszlásért.

Control Frame – Egy innovatív profil ami a kétféle héj anyag szintézisét jelenti, az erős hátsó tartó rész és a hajlékony felsőrész között.

Energy Frame – Nagy teljesítményhez kifejlesztett többrétegű héj szerkezet, harmóniába hozza az erőátvitelt, a komfortot és a pontosan illeszkedő lábtartást.

Easy Entry – Könnyű a felvétel részben az automatikus lépésfunkciónak köszönhetően, másrészt az illesztés is úgy van kialakítva, hogy segítse a ki és belépést.

Easy Walk / Easy Ski – Automatikus lépésfunkció, nem igényel beavatkozást, amikor a kötés rászorul a bakancs hátuljára rögzül a lábszár rész, kilépéskor pedig egyből séta módra vált.

Triad Ergotech Shell – Innovatív 3 részes héj kialakítás, fő célja, hogy minden terepen minden időjárásban tökéletesen használható legyen. Ez három tulajdonság összehangolásával érhető el: a progresszív flexibilitású héj, a cserélhető nyelv és állítható tengelypont. 

360 Full Cushioning System – Aktívabb igénybevételhez tervezett technológia, hasznos lehet freeride / freestyle sízésnél ahol nagyobb erőhatások jelentkeznek pl. ugratásból való érkezésnél. A teljes talp (a bélésben és a héjban is) ütéscsillapító betétet kapott, szintén a nyelv és vádli részen, valamint a lábujjdoboz is meg lett erősítve az ütődések elkerülése érdekében.

Vibram Sole – A talprészek és közöttük lévő részen is végig Vibram gumi betétek vannak. Ez jól jöhet túrázáskor vagy bármilyen felületen sétáláshoz mert kiváló tapadást biztosít, nem utolsó sorban ütéscsillapító tulajdonsággal is rendelkezik.

Adaptive Fit technology – A cipő szélessége állítható egy imbuszkulcs segítségével. Jelen esetben: 102-104 mm között

Alpine DIN Grip Pad (Advant)– Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Alpine SOFTWALK Grip Pad (Adapt) – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi a saroknál, a többi részen végig műanyag. A sarokrész fölött van egy oldalról látható, szerkezetbe épített gumibetét ami a sarok rezgéstompítását szolgálja.

Alpine DIN Grip Pad (Next)– Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Dual Comp Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi, az illeszkedési pontokon pedig műanyag.

FISCHER

Tulajdonságai

SOMA Tec – A Fischer által szabadalmazott anatómiai szempontok alapján kialakított lábtartás. A lábfejek V alakban kicsit kifele néznek, így még hajlított állapotban sem csavarodik a térd, ez az állás hosszú távon kíméli a térd ízületeket.

Bélés

Thermoshape bélés – A bélés hőre formázható anyagból készült a legfontosabb pontokon.

Szerkezet

Racing Canting – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára is kényelmesebbé tehető a cipő.

Dry Shield – Egy gumi betét van elől a cipő záródásánál, a beázás megakadályozására végett.

Thermoshape Shell – A héj úgynevezett TPU (Thermoplastic Polyurethan) anyagból készül, ami teljes mértékben hőre formázható.

Vacuum Fit – Hasonlóan a Thermoshape-hez ez a héj is hőre formázható, de egy speciális ‘Vacu Plast’ anyagból készült, a héj lehetőve teszi a vákum kamrával történő rendkívül pontos, légnyomás általi tökéletes lábformára lakítást.

Talp

Grip Walk Soles – Egy új sícipő talp – kötés rendszer, amivel sokkal kényelmesebben és biztonságosabban lehet gyalogolni bármilyen felületen.  A gumi borítás (sárga) csúszásmentes használatot biztosít, míg a merev betétek (fekete)  tökéletes erőátvitelt tesznek lehetővé.

Alpine DIN Grip Pad– Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Dual Comp Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi, az illeszkedési pontokon pedig műanyag.

FLA (Forward Lean Adjust) – A lábszár dőlésszögét lehet változtatni egy fémbetét mozgatásával. Imbuszkulcs szükséges hozzá.

AS (Adjustable Spoiler) – A lábszár felső részén a hátsórész föl/le mozgatható.

LANGE

Control Fit Technology – A mérnökök beszkennelték nagyjából 40 000 síelő lábfejét és ezen adatok alapján alkották meg a cipő geometriáját úgy, hogy a lehető legtöbb embernek kényelmes legyen.

Women Specific Design – Kifejezetten a női anatómiához kialakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és nagyobb mozgást enged, viszont a cipő szára alacsonyabb. A bélés belső puhább anyagokból készült és vastagabb is a jobb hőtartás érdekében.

Thermo Fit R1/R2/R3 Bélés – Hőre formázódó bélés, a lábmegtartás szintje szerint lehet R 1-2-3-as. Minél nagyobb annál jobban tart.

Dual 3d SPORT Bélés – A bélés előre van formálva, hogy illeszkedjen a héjhoz a legpontosabb és legmegfelelőbb erőátvitel érdekében, a láb körül pedig a legkényelmesebb anatómiai illeszkedéshez. A SPORT verzió 60% -ban testreszabható (lábszár, boka, rüszt, lábujjdoboz), alacsony sűrűségű habbal, amely a kulcsfontosságú zónákba van beépítve a nagyobb kényelem és támogatás érdekében.

Dual 3d PRO Bélés – A bélés előre van formálva, hogy illeszkedjen a héjhoz a legpontosabb és legmegfelelőbb erőátvitel érdekében, a láb körül pedig a legkényelmesebb anatómiai illeszkedéshez. A PRO verzió 100% -ban testreszabható, alacsony és magas sűrűségű habbal, amely a kulcsfontosságú zónákban van elosztva a nagyobb kényelem és támogatás érdekében.

Dual 3d PERF Bélés – A bélés előre van formálva, hogy illeszkedjen a héjhoz a legpontosabb és legmegfelelőbb erőátvitel érdekében, a láb körül pedig a legkényelmesebb anatómiai illeszkedéshez. A PERF verzió 80% -ban testreszabható, alacsony és magas sűrűségű habbal, amely a kulcsfontosságú zónákban van elosztva a nagyobb kényelem és támogatás érdekében.

Asymmetric Tongue – A nyelv anyagszerkezete nagyobb párnázást biztosít a lábszár belső, nyomásra érzékenyebb részén, ahol az izmok tapadnak. 

Stance Adjust – A bélés vádli részén van egy tépőzárral rögzülő betét ami eltávolítható igény esetén. Bennhagyva agresszívabb, sportosabb szöget ad.

XL Buckle – Extra hosszú csatok a nagyobb nyomatékért, ezáltal  könyebb lesz rászorítani becsatoláskor.

Flex Adjustment 2 Screws – A bokánál két csavarral lágyíthatunk a cipő flex keménységén. Felső csavar kivéve -6%, alsó kivéve -12%, mindkettő kivéve -20%.

Flex Adjustment 1 Screw – A bokánál egy csavarral lágyíthatunk a cipő flex keménységén. A csavar kivéve kb 10 értékkel csökkenti a flex indexet.

Canting Állítás – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára is kényelmesebbé tehető a cipő.

Natural Stance – A Lange által tökéletesített, modern síigényeknek megfelelő lábtartás. Alacsonyabb rámpaszöget (4⁰) és semlegesebb, egyenes pozíciót kínál, hogy növelje az egyensúlyt és a vezérlést a hatékonyabb energiaátvitel és kevesebb izomfáradtság érdekében.

Easy Step In – Belépést könnyítő vékony, hajlékony anyag betét a héjak szélénél. 

Short Cuff – Alacsonyabb lábszár résszel, ez kedvez a junioroknak, alacsonyabb síelőknek.

Dual Core – A hátsó gerincen és a talp illetve oldal szakaszon többrétegű vastagabb, 3 rétegű PU (Polyurethan) a héj, a maradék helyeken lágyabb vékonyabb PU réteggel lett kiöntve. Ez garantálja a megfelelő tartást a legkisebb súly és legnagyobb kényelem mellett.

Mono Injected Shell – Végig egyféle anyagból van kiöntve a cipő, a flexibilitása így mindenhol ugyanolyan, könnyebb a melegítésnél méretre szabni, egyenletesebb a súlyeloszlása így, hogy nem kerül a sarok és talp részre nagyobb sűrűségű anyag.

Alpine DIN Grip Pad– Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Bi Material Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (kék), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

Solid Sole –  Cserélhető, kemény műanyag verseny talprész.

ROSSIGNOL

Csatok

Oversize Buckle – A legfelső csat túlméretezett hosszban és magasságban is ez nagyobb átfogást is megenged az erősebb vádlijú síelőknek kedvezve.

Diagonal Buckles – A csatok kapaszkodása nem teljesen 90 fokban van, egy kicsit el van fordítva ezzel is segítve a természetesebb érzést, jobb bokafogást ad és megszünteti a csatlakozásnál lévő finom mozgást.

Bélés

Thermo Fit Liner – A testhő aktiválja ennek a bélésnek az anyagát, hogy a hagyományos béléseknél gyorsabban alakítson a síelő lábához. A szigetelés hővisszaverő tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy a meleget bent tartsa, a hideget pedig kint.

Thermo Optisensor 3D + Thinsulate PLATINUM Bélés – Különböző keménységű anyagok kombinációja, a boka és belépés menti szélek puhábbak, a lábujjdoboz pedig keményebb, jól tart. A Thinsulate réteg garantálja a kiváló hőszigetelést, nem engedi be a nedvességet sem. Természetesen hőre formázható.

Szerkezet

Instep Insert / Easy Entry – Belépéskönnyítő kialakítás, a héj a nyíló részénél vékonyabb anyagból van könnyítve ezzel a fel és levételt.

Sensor – A cipő héja a szükséges helyeken meg van erősítve szerkezetileg, ez lehetővé teszi, hogy a cipő maga vékonyabb anyagból legyen ezáltal kisebb lehet a súlya de a tartása, torziós ellenállása mégis kiváló marad.

 

Women Specific Design – Kifejezetten a női anatómiához kialakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és nagyobb mozgást enged, viszont a cipő szára alacsonyabb. A bélés belső puhább anyagokból készült.

Sensorfit Technology – Úgy tervezték a héjat és a bélést, hogy tökéletesen illeszkedjen, a lehető legközelebb legyen a lábunk a cipő héjához, ezáltal minden finom érzést és erőhatást közvetlen érezzünk.

Relax Fit – A cipő tervezésnél a kényelmes sízést tartották szem előtt, természetes lábtartást ad, nem kényszeríti rá a síelőre a sportos állást.

Reinforced Support – A szár felsőrészén extra fémbetét van, a lábszár tartást még egy fokkal jobban megerősíti.

 

Instep Insert / Easy Entry – Belépéskönnyítő kialakítás, a héj a nyíló részénél vékonyabb anyagból van könnyítve ezzel a fel és levételt.

Canting Állítás – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára kényelmesebb lesz a cipő.

Hike Mode 2.0 – Továbbfejlesztett lépésfunkció ami már 50 fokos mozgást megenged nyitott állapotban. Fém a fémen csatlakozási mechanizmus, nem gyengíti a cipő szerkezetét a kapcsoló megléte. Az általános cipőkhöz képest 6mm-rel lentebb van a fordulótengely.

Flex Adjustment (1 screw) – Egy csavar eltávolításával 10 flex index értékkel csökkenthetjük a cipő keménységét.

Flex Adjustment (3 screw) – Három csavarhely található a cipő szárának hátulsó felén, ezek sorrendjének módosításával -10 vagy akár -20 flex értékkel is csökkenthetjük a cipő keménységét. Mindkét csavar alul – Eredeti Flexibilitás, Mindkét csavar felül – Mínusz 10 Flex, Csak egy csavar legfelül – Mínusz 20 Flex (Ez 110 nál kisebb flexű cipők esetén nem ajánlott)
.

Sensor Matrix – A cipő héja a szükséges helyeken meg van erősítve szerkezetileg, ez lehetővé teszi, hogy a cipő maga vékonyabb anyagból legyen ezáltal kisebb lehet a súlya de a tartása, torziós ellenállása mégis kiváló marad.

Sensor Grid – A cipő héja a szükséges helyeken meg van erősítve szerkezetileg, ez lehetővé teszi, hogy a cipő maga vékonyabb anyagból legyen, ezáltal kisebb lehet a súlya de a tartása, torziós ellenállása mégis kiváló marad.

 Generative Grid Design – Focused on minimizing shell wall thickness for reduced weight while simultaneously enhancing power and support, this shell design offers the most effective blend of both for maximizing all-mountain and free-touring versatility.

 
Dual Core – Kétféle keménységű anyagból egyszerre van kiöntve a héj, ennek eredményeképp azonos falvastagság mellett lehet puhább zónákat kialakítani a cipőn.
 
Extra Rubber Grip – A két talprész között van egy extra gumibetét ami plusz tapadást biztosít. Hasznos lehet sziklás terepen járáskor vagy snowmobile vezetésnél.
 

Talp

Alpine DIN Grip Pad– Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Alltrack Dual Comp Grip Pad – Hagyományos alpin (ISO 5355) cserélhető talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

NORDICA

3D CorkFit PrimaLoft® Bélés – Előre formázott, hőre alakítható bélés. A parafa betétek jól formázhatók, aktív szenet is tartalmaz így antibakteriális hatása is van.

3D Performance Fit PrimaLoft® Bélés – Előre formázott, hőre alakítható bélés. Különleges szellőző, vízhatlan PrimaLoft réteggel ellátva.

Thermo Custom Fit Bélés – Vastag habszivacs betétek, nagy mértékű hőtartás a legfőbb jellemzői ennek a bélésnek.

Women Specific – Nőktől nőknek – kifejezetten a női anatómiához kialakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és szélesebb, viszont a cipő szára alacsonyabb. A bélés belső puhább szőrme borítást kapott.

Adjustable Cuff Profile – Imbuszkulccsal állítható a vádli kerülete akár asszimmetrikusan is ezzel csökkenthetjük a nyomást a feszülő izmokon.

Canting Állítás – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára kényelmesebb lesz a cipő.

Easy Entry Instep – Egy puha és hajlékony réteg az illeszkedésnél segíti a könnyű ki és belépést.

Easy Dual Entry – Mindkét oldalon puha és hajlékony réteg az illeszkedésnél segíti a könnyű ki és belépést. A hagyományos sícipőkhöz képest 50%-kal gyorsabban nyílik.

Weather Shield – A záródás és a bélés úgy van kialakítva, hogy az időjárás ne tudjon bejutni a cipőbe.

 

InfraRed Custom Fit– A héj hőre formázható a tökéletes illeszkedésért. A Norcida Infravörös lámpát ajánl de valójában bármilyen melegítő eljárással alakítható.

Full Shock Eraser Boot Board – Ütéscsillapító betétek a cipő legfontosabb pontjain, leérkezéskor tompít, a nagyobb erőhatások lábat terhelő hatását csökkenti.

Tri Force Construction – Modern és könnyű héjkialakítás, kemény PU vagy Triax a talpnál és a szár gerincén, puhább PU vagy Triax a lábfejnél és a szár elülső részén, a cipő záródása mentén pedig extra vékony flexibilis anyag.

PU Alpine DIN Sole – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

GripWalk Sole – GripWalk rendszerű talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete). Az első talprész egyfajta rocker felhajlással rendelkezik ami a belépést és a túrázást is segíti. Ajánlott GripWalk kötéssel használni mert jobban illeszkedik, nagyon sima vele a kötésbe ki és be lépés, de használható a legtöbb normál Alpin kötéssel is.

NORDICA Régi

Power Strap 360 – Ez arra utal, hogy a tépőzáras pánt erősebb az átlagosnál.

Dual Density – A cipő maga 2 féle keménységű anyagból épül fel, a szár és a talp vastagabb PU, a lábfej felső és oldal része puhább PU.

HP Slide In – Belépést megkönnyítő kialakítás, a láb cask úgy belecsusszan a cipőbe nagyobb erőlködés nélkül.

Flex Adjustment – Egy imbuszkulccsal a flex index 10 értékkel csökkenthető igény esetén.

TECNICA

Quadrafit Bélés – 4 rétegű bélés különböző keménységű és sűrűségű anyagok kombinációja. Az ultrafit modellek extra 3d eva habbal, a pro modellek szorosabb pontosabb illeszkedéssel, a pro race ezek mellett még extra latex réteggel is rendelkezik.

C.A.S. UltraFit Bélés – Egy merevebb hőre formázható külső héjba került a puha belsőrész, eredményképp a lábfej tökéletes lenyomatát kapjuk.

C.A.S. Soft Bélés – A testre szabható bélések női változata, a külső réteg hőre formázódó merevebb váz, belül Celliant / Lambwool azaz egy puha hab és gyapjú réteg keveréke ami vastag kényelmes és meleg egyben. 


N.F.S Soft Bélés (Natural Foot Stance) – Előre megformázott bélés, belül Celliant / Lambwool azaz egy puha hab és gyapjú réteg keveréke ami vastag kényelmes és meleg egyben. 

Women 2 Women – Nőktől nőknek – kifejezetten a női anatómiához kialakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és szélesebb, viszont a cipő szára alacsonyabb. A bélés belső puhább szőrme borítást kapott.

C.A.S. Cuff Adapt – A vádlirészen formázható C.A.S anyag és gumi betétek vannak, ez megenged egy kis extra tágulást amellett, hogy 10%-kal nagyobbra vagy 5%-kal kisebbre hőformázható.

Cuff Spoiler Velcro – A bélésen van egy tépőzárral rögzülő betét ami kicsit szűkíti a szár tetejét a vádlinál. Igény szerint eltávolítható.

Quick Instep – Belépés könnyítő kialakítás, vékonyabb, jól hajló anyag került a héj elülső részére.

Canting Állítás – A cipő oldalirányú dőlése állítható vele, így az “X és O lábú” emberek számára kényelmesebb lesz a cipő.

Flex Bolt – A hátsó két csavarból a felsőt eltávolítva 10 flex értékkel csökken a cipő keménysége.

i-Rebound – Ez a felépítés extra tartást ad terheléskor, a csavart eltávolítva megszűnik az extra keménység, kb 10 flex értékkel lesz puhább a cipő.

i-FS (Intelligent Freeride System) – Lépésfunkció, felfelé húzással kiakasztható, a cipő hajlása nagy mértékben megnövekszik. A cipőben való járás, túrázás lehetősége adott ezáltal.

Power Lock – A felső tépőzáras pánt is külön fémcsatot kapott, ez segít a biztos tartásban így teljes értékű csattá vált erőátvitel tekintetében is.

Lift Lock – Egy egyszerű mégis nagyszerű funkció, amikor kinyitjuk a csatot ki lehet akasztani és nem fog levételkor vissza akadni a fémbetétbe.

Hinged Instep – A középső csat fogója egy tengelyen felhajtható, ez könnyít a ki / belépésen de legfőképpen ad egy rugalmas mozgást a rüsztnek anélkül, hogy elengedne a cipő.

C.A.S. Shell (Custom Adaptive Shape) – A legújabb formázható héj technológia, a kényes pontokon melegítéssel és hajlítással teljesen a lábra lehet alakíttatni a héjat.

Shock Absorbing Heel Insert – Ütéscsillapító betétek a saroknál, kifejezetten Freeride / Freestyle síeléshez, a leérkezés tompítására.

Arch Grip Support – A két talprész között is gumiborítást kapott, ez extra tapadást ad például sziklákon sétálás vagy snowmobile használat közben.

Lightweight Triax Plastic – Triax műanyag héj, 20%-kal könnyebb súly azonos keménység mellett. Külön pozitív tulajdonsága, hogy megtartja a cipő flexibilitását, extrém hidegben nem keményedik meg túlzottan.

Mach Mono Comp Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Mach Dual Comp Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (narancs), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

ATOMIC

RSX 7000 Buckles – Elől dupla tépőzár, oldalt fémcsatos felső pánt, elég egyszer beállítani a fémcsatot és onnantól csak be kel húzni tövig a tépőzárat, mindig ugyanaz a méret marad.

Memory Fit 3d Bélés – Speciális bélés, előre formázott, hőformázható. Nincsenek nyomáspontok, amikor először lép be a cipőbe. A folyamatos kényelem érdekében egy darabból álló orrdobozt kapott. 3M Thinsulate vízálló, hőtartó réteggel ellátva.

Dynashape bélés– Különleges légcsatornákkal ellátott hab bélés ami lábhőre alakul. 3M Thinsulate vízálló, hőtartó réteggel ellátva.

Women Specific Cuff an Liner – Kifejezetten a női anatómiához alakított felsőrész és bélés. A vádli rész általában flexibilisebb és szélesebb, viszont a cipő lábszár része alacsonyabb. A bélés belső extra puha fleece borítást kapott.

Cuff Spoiler Velcro – Egy tépőzáras kivehető műanyag betét van a bélés és a héj között, igény szerint eltávolítható a nagyobb kényelem érdekében.

EZ Ratchet – Racsnis csat ami nagy méretállítást tesz lehetővé ráadásul ki is húzható teljesen a könnyebb belépésért.

Adaptive Fit System Cuff – A cipő vádli részén van belül egy betét ami igény szerint eltávolítható a nagyobb kényelem érdekében.

Adaptive Fit System Cuff – Egy torx csavarral állíthatjuk a vádli részen a cipő hátulját, fölfelé több fokozatban.

Free-Lock: Lépésfunkció ami nyitott állapotban megengedi a szárnak,  hogy hátrafelé is hajoljon, segítve a járást.

Anatomic Hi Perf Fit – A cipő úgy lett megformálva, hogy minél inkább támogassa a teljesítményorientált síelést, a lehető legjobb tartást adva.

Cuff Alignment – Canting állítás, a cipő oldalirányú dőlésszögét lehet állítani, így “X és O lábú” síelők számára is kényelmes lesz a cipő.

Carbon Spine – Teljes karbon hátsó szerkezeti felépítés, amitől könnyebb és hatszor jobban terhelhető, ezért a cipő első, csattok alatti részét lágyabbra lehetett megcsinálni. Ezáltal könnyebb felvenni, jobban illeszkedik a lábformához, és terheléskor nem törik meg élesen a műanyag, gátolva ezzel a szabad elmozdulást.

Energy Backbone – Aszimmetrikus megerősítés a cipő hátán, fokozott oldalirányú energiaátvitelt biztosít a jobb éltartás érdekében.

Energy Backbone – Szimmetrikus megerősítés a cipő hátán, fokozott oldalirányú energiaátvitelt biztosít a jobb éltartás érdekében.

EZ Step-In – Belépéskönnyítő rendszer, nyitáskor a tulipán formájú héj kétirányba szétnyílik.

EZ Step-In (Savor) – A cipő hátrafele is nyílik, így a belépés könnyebb mint valaha.

Power Shift  – Az előrehajlás szögét 13 ° vagy 15 ° vagy 17 °-ra állíthatjuk az erőszabályozó fel-le mozgatásával. A flex index erősségét is állíthatjuk plusz/minusz 10-zel egy csavar hozzáadásával/eltávolításaval.

Rotational Power Control – A középponttól 5-5 mm-re lehet elfordítani a szárat. Gyorsabban megindítható kanyarokat eredményez és hatékonyabb, gyorsabb síelést. A jobban testre szabható cipő gyorsabb, pontosabb irányítást eredményez, a biomechanikai igényeknek megfelelő beállítás pedig a kényelmet növeli.

Free Lock – Egy egyszerű kapcsolóval válthat a sí és a séta mód között. Séta módban nagy mértékben mozog a felsőrész. 

True Flex – A legtöbb sícipő minél hidegebb van annál keményebb lesz, ezzel szemben az Atomic héj anyaga komolyabb mínuszokban is tudja tartani ugyanazt a flexibiliást, mint normál hőfokon. 

Progressive Shell –  Az ultravékony héj falai vastagabbak azokban a kulcsfontosságú zónákban, ahol erősnek kell lenniük, majd máshol vékonyak. Ezáltal a cipő 25% -kal könnyebb és mégis ugyanolyan erős marad.

Prolite – Az ultravékony héj falai vastagabbak azokban a kulcsfontosságú zónákban, ahol erősnek kell lenniük, majd máshol vékonyak. Ezáltal a cipő 25% -kal könnyebb és mégis ugyanolyan erős marad.

I-Flex by Heierling – A cipő oldalredős kialakítása extra hajlékonyságot biztosít előreterheléskor. A felülről érkező erőhatásokat egyenletesen osztja szét, nem egy helyre koncentrálódnak.

Sole Flex – Rugalmas zóna a cipőtalp közepén ami extra hajlást enged, így jobb lesz az egyensúly, és megnöveli a talp érzékenységét és kontrollját. 

Live Fit – A legkritikusabb lábfej ponton egy gumibetét van a kemény héj helyett, így elkerülhető a fájdalmas oldalsó nyomás.

Size Adjuster – A cipőhöz van egy pár emelő amit a bélésbe a talpbetét alá lehet tenni. Egy picit csökkent a cipő belső magasságán.

MNC Din 1K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

MNC Din 2K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).  (A szín cipőnként változó)

Multi-Norm Din 2K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

Multi-Norm Din 1K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek.

Standard Din 1K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak, végig kemény műanyagból ami nem kopik úgy mint a gumi betétek. 

Standard Din 2K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak kétféle anyagból, jól tapadó gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

Standard Din 2K Grip Pads – Hagyományos alpin (ISO 5355) talpak kétféle anyagból, jól tapadó kemény gumi (piros), az illeszkedési pontokon pedig műanyag (fekete).

Redster Pro 4mm 1K Grip Pads – Mindössze 4mm magas cserélhető  talp, minőségi anyagból a jobb tartásért és időtállóságért.

HEAD

Adaptive Fit technology – A cipő szélessége állítható egy imbuszkulcs segítségével.

SALOMON 

Csatok

Ratchet Buckle – A nagyméretű csat mikró helyett racsnis méretállítással rendelekezik a gyors állításért és a nagyobb átfogásért.
 

45mm Wc Claw – Fémcsatos felső pánt, elég egyszer beállítani a fémcsatot és onnantól csak be kel húzni tövig a tépőzárat, mindig ugyanaz a méret marad.

Bélés

My Custom Fit Comfort Biovent – Speciális izzadságkivezető bélés a sarokrészen memóriahabbal ellátva.

My Custom Fit 3D Bélés: A tökéletes passzolás érdekében lábra melegíthető béléssel rendelkezik a bakancs.

My Custom Fit 3D SPORT Bélés: A tökéletes passzolás érdekében lábra melegíthető béléssel rendelkezik a bakancs, 30%-át a hőre formálódó egyrétegű anyag teszi ki.

My Custom Fit 3D PERF Bélés: A tökéletes passzolás érdekében lábra melegíthető béléssel rendelkezik a bakancs, 40%-át a hőre formálódó egyrétegű anyag teszi ki.

My Custom Fit 3D PRO Bélés: A Salomon bélések sportosabb, minőségibb darabja, jobb anyaghasználat jellemzi, 60%-át a hőre formálódó többrétegű anyag teszi ki.

My Custom Fit 3D RACE Bélés: A Salomon bélések sportosabb, minőségibb darabja, jobb anyaghasználat jellemzi és már a 80%-át a hőre formálódó többrétegű anyag teszi ki.

X Fit Fusion Advanced – Egyrétegű, kényelmes hőformázó bélés. Megbízható szigetelés – egy réteg gyapjú a lábfejnél a melegen tartásért.

Custom Heat – Beépített szabályozható lábmelegítő bélés 2db beépített akkumulátorral. Akár 18 órán át melegít. (Töltő nincs hozzá, nem próbáltuk ki!)

Flex Sport+ Bélés – Kiváló minőségű lábhőre formázódó bélés. A nyelve tövében ellátva egy hajlékony flex zónával, ez rengeteget segít a belépésben, mivel könnyen előre hajlik. A vádlirész rugalmas, együtt működik a héj állító mechanizmusával.

Seamless Liner – A teljes lábfej rész egy előre formázott anyagból van kiöntve, nincsenek fölösleges varrások, ezáltal nincs többé gyűrődés sem a lábujjaknál.

Thermicfit Rental Bélés – Kiváló minőségű lábhőre formázódó bélés. Külseje hővisszaverő réteggel van ellátva a jóbb hőtartásért.

Air shin pillow: A nyelvbe légzsákok vannak beépítve, mely így csillapítja a rázkódásokat és kényelmet biztosít sípcsontunk számára az egész napos síelés alatt.

Advanced Fit Technology: az emberi láb formájához idomuló belső kialakítás.

Szerkezet

Advanced Chassis Technology (A.C.T): Ez a különleges vázszerkezet csökkenti a terhelést és elősegíti az erőátvitel érzékenységét a sícipő és síléc között , a pontosabb irányítás eléréséhez.

Articulated Sensifit – A cipőbe való belépés és kilépés megkönnyítése érdekében a héj belső éle el lett vékonyítva és oldalra tud csúszni szétnyitáskor.

Easy Step-In Overlap – Újratervezett, belépést könnyítő héjkialakítás.

Anatomic Chassis: A láb anatómiáját követő vázkialakítás.

Advanced Shell Technology – Újratervezett héj a jobb lábtartás érdekében több féle keménységű műanyagokból.

Boost Flex – Egy fémbetét megfordításával 10 értékkel puhíthatunk a cipő flex indexén.

Flex Booster – Egy csavar átrakásával kb 10%-kal csökken a flex index / keménység.

Calf Adjuster – Egy imbuszkulccsal állíthatjuk a vádli részen a cipő hátulját, fölfelé állítással egyben előre is tolódik, vékony vádlihoz is használható ezáltal.

Coreframe – Egy belső megerősítés ami összeköti a cipő talpát az oldalán futó vékony héjjal. Precíz erőátvitel és könnyed irányítás az eredmény.

Custom Shell – Sütőben melegítés után a héj tökéletesen hozzáformálódik a síelő lábához pár perc alatt. A szélesség az orr résznél akár 4mm-t is tud tágulni.

Custom Shell 360° – A héj teljes alsórésze formázható, melegítés után a síelő lábához pár perc alatt hozzáidomul. A szélesség az orr résznél akár 6mm-t is tud tágulni.

Custom Shell and Cuff 360° – A héj teljes alsórésze és a felsőrész hátsó része formázható, melegítés után a síelő lábához pár perc alatt hozzáidomul. A szélesség az orr résznél akár 6mm-t is tud tágulni.

Custom Shell HD – A Salomon formázható héjanyagának a legújabb 2019 es fejlesztése. Az előző évekhez képest most már nem csak nagy ívekben hanem finomabb részletekben is formálódik a héj.

Custom Fit 3D: A tökéletes passzolás érdekében részekre osztott,  lábra melegíthető béléssel rendelkezik a bakancs.

Endo Fit – A bélés nyelve összeköttetésben áll a sícipő orrával ezáltal folyamatosabb hajlást, természetesebb érzést eredményez. A cipő belépéskor nagyobbra nyitható így könnyebb a fel és levétel.

Flex adjuster A bakancs flexibilitásának állítására szolgál.

Height adjustment: Állítható a cipő magassága a hátsó lábszárnál.

Hike & Ride – Lépésfunkció ami nyitott állapotban megengedi a felsőrésznek, hogy hátrafelé is hajoljon, segítve a járást.

Magnesium Backbone – A cipő felső és alsórészét egy magnéziumdarab köti össze hátul, séta módban hátrahajláskor kicsit visszalök, sí módban pedig extra tartást ad.

Size Adjuster – A cipőhöz van egy pár emelő, amit a bélésbe lehet tenni a talpbetét alá. Ha túl nagy a cipő belül, ezzel egy picit szűkíthető.

Oversized Pivot – Túlméretezett tengely – Kisebb játékú mozgás a pontosság és a közvetlen energiaátvitel érdekében. Mivel sok modern hegyi sí szélesebb, ezért nagyobb nyomatékot igényelnek ez élen maradáskor.

Spaceframe:  A konstrukciónak köszönhetően a többrétegű szerkezet asszimmetrikus kialakítása közvetlen erőátvitelt és kontrollt eredményez, miközben az integrált hátsó támasz dinamikus, kemény flexiót biztosít.

Slick Fit:, A könnyebb belépés érdekében a sarok helyére csúszását segítő felület.

Sense Amplifier – A cipő felsőrészében egy szerkezeti változtatásnak köszönhetően jobban átviszi a mozgást a cipő és ezzel a pontosságot, jobb visszajelzést ad és segíti az élváltást is.

SensiFit
: A lábfej elülső része mentén elhelyezkedő lágy anyag fokozza komfortérzetünket,  és könnyíti a bakancsba való belépést.

Sensifit Shell – Erős és könnyű héj kialakítás vékonyabb falakkal, a súly csökkentése érdekében, stratégiai pontokon megerősítve, hogy elkerüljük a kemény fordulatoknál való előrehajlást.

Single Screw Backbone – Egy csavarral rögzített fémbetét a sarok részen ami extra tartást ad a cipőnek. Eltávolítva hátra is hajlik mint egy túra cipő.

Surelock Ski / Walk – Lépésfunkció ami kioldja a felsőrész hajlását, gí túrázásra is alkalmas lehet.

Shock Absorbing Custom Sole: Rezgéscsillapító talp, mely speciális anyagból készül, hogy az ugrás, elemelkedés után a landolás zökkenőmentesebb legyen.

Thermic Fit: A belső anatómiai habszerkezet garantálja a megfelelő hőmérsékletet és komfortérzést lábunk számára.

TwinFrame – A héjat kétféle keménységű és vastagságú műanyagból alkották meg, ezáltal is csökkentve a súlyt és növelve a precizitást.

TwinFrame2 – A héjat kétféle keménységű és vastagságú műanyagból alkották meg, ezáltal is csökkentve a súlyt és növelve a precizitást. 

Warmfit: Ezek a béléstípusok a hőtartásról és szigetelésről gondoskodnak, melyek a meleg gyapjú és aThinsulate anyagokon túlmenően a felső kategóriában a mini akkumulátorról fűthető Therm-icrendszert is tartalmazzák (az akkumulátort nem) .

Women’s Specific Cuff – Az anatómiailag kialakított felsőrész a női cipőkön alacsonyabb és kissé puhább sarokrésszel rendelkezik.

Women Specific Buckle: Nők számára tervezett nagyméretű, racsnis felső csat ami különösen hasznos erős vádli esetén.

Women’s Liner: Női lábra tervezett bélés, a nyelv részen extra vastag habbal ami kíméli a sípcsontot.

Waterproof Sealing Collar – Egy vastag gumiborítás a sícipő allsó záruló részén amely magasabb fokú vízállóságot biztosít a záródásnál.

Talp

Alpin Soles – Talpak, túracipőkhöz hasonló bordázattal a könnyebb járásért. A pirossal jelölt rész a Salomon által kifejlesztett Contagrip anyag, ami egy keményebb keverékű gumi, minden felületen megfelelő tapadást biztosít. A fekete rész kemény műanyag az illeszkedésnél.

Standard Alpin Soles – Végig kemény műanyagból készült, lapos talprész minimális barázdázással. Nem tartalmaz gumi betéteket.

Walk to Ride Soles – Erősebb bordázatú túra jellegű talpak, több gumi betéttel. A pirossal jelölt rész a Salomon által kifejlesztett Contagrip anyag, ami egy keményebb keverékű gumi, minden felületen megfelelő tapadást biztosít.

Touring Soles – Teljes mértékben túrázásra kifejlesztett, végig a Salomon által kifejlesztett Contagrip anyagból, ami egy keményebb keverékű gumi, minden felületen megfelelő tapadást biztosít.

Extra Rubber Pads – A két talprész között is kapott külön Contagrip gumi betétet, tovább növelve a túrázás komfortját, tapadást.

UNIVERZÁLIS
(Márkáktól független)