Snowboard Cipő Technológiák

Bélés

Fűzők

Héjszerkezet

Talp

Video

BOA™ Coiler – Tekerős gyors szorítórendszer, pont olyan erősségűre húzható amennyire mi akarjuk. Nem szükséges a fizikai erőfeszítés, csak tekerni kell addig amíg elég szoros nem lesz. Egyetlen kifelé húzó mozdulattal nyitható és azonnal levehető. Alapvetően tartós konstrukció, nagyon ritkán van szükség javításra, cserére, de szükség esetén könnyen orvosolható. (Mi egy év garanciát vállalunk az új és használt cipőinkre)

Double BOA™ Coiler – Kétzónás, dupla tekerős gyors szorítórendszer, pont olyan erősségűre húzható amennyire mi akarjuk. Kétzónás állíthatóságával sokkal jobban testre lehet szabni a cipő tartását. Nem szükséges a fizikai erőfeszítés, csak tekerni kell addig amíg elég szoros nem lesz. Egyetlen kifelé húzó mozdulattal nyitható és azonnal levehető. Alapvetően tartós konstrukció, nagyon ritkán van szükség javításra, cserére, de szükség esetén könnyen orvosolható. (Mi egy év garanciát vállalunk az új és használt cipőinkre)

Boa® Conda Liner Lacing – A Boa rendszerhez készült kiegészítés, egy belső betét ami 45 fokos szögben előröl szorítja a lábat pont mint a kötés pántja. A kötés így már nem fog extra nyomáspontot létrehozni a lábunkon, a conda betét átveszi és eloszlatja az erőhatást.

Women Specific Design – Kifejezetten nők igényeihez szabva. Alapvetően alacsonyabb a cipő szára kényelmesebb és hajlékonyabb a vádlirész hátul. A bélés vastagabban párnázott, puhább borítással rendelkezik.

Articulating Cuff – A cipő felső része úgy van összeköttetésben az alsó részével, hogy van egy kis hely hagyva a hajlásnak, így nem deformálódik el a cipő és megtartja merevségét.

SALOMON

Bronze Bélés – Többféle sűrűségű vastag szivacshabbal ellátott, kifejezetten komfortos bélés. A sarkat elég jól a helyén tartja. Külön meghúzható fűzővel rendelkezik.

Silver Bélés – AutoFit hab technológiával ellátva; a Silver fit bélések Ortholite talpbetéttel és önformázó habbal rendelkeznek a testreszabott és tartós illeszkedés és kényelem érdekében. Külön meghúzható fűzővel rendelkezik.

Gold Bélés – A fokozott kényelem és a maximális lábtartás érdekében a bélésnek hőre formálható habja van, amely stratégiailag a láb, a sípcsont, a boka és a sarok érzékeny területein helyezkedik el, 3 dimenziós hajlítással a talpbetéttől a béléscsúcs tetejéig. A sarkat elég jól a helyén tartja. Külön meghúzható fűzővel rendelkezik.

Wash & Wear – A bélés anyaghasználatában mellőzték a ragasztót, ezáltal nem okoz neki problémát a mosógépben való mosás.

Heel Grip – A macska nyelvéhez hasonló, enyhén érdes anyag a saroknál biztosítja, hogy a zokni ne csúszkáljon.

Ortholite C1 Footbeds: speciális lábpárna, mely hűvösebb, szárazabb, egészségesebb és jobban párnázott környezetet teremt a láb számára. Nem fog lebomlani az idő múlásával, és kényelmes marad csúszásról csúszásra. 

Rental Rubber Reinforcement – A lábujj és sarok rész vastag gumi betéteket kapott pont azokon a pontokon ahol a kötés leginkább kidörzsöli. Ezáltal rendkívül strapabíró és hosszantartó lett a cipő.

D-Light Outsole – A külső talp könnyű és alacsony profilú (közel van a deszkához) teljes hosszában EVA anyagból amely kiváló ütéscsillapításáról is ismert.

K2

Endo™ 2.0 Construction – TPU betétek a cipő sarkától a szár közepéig a stabil deformáció nélküli tartásért.

Intuition™ Comfort Foam 3D Bélés – Közepes és nagy sűrűségű habból készült bélés ami inkább kemény érzetet ad de cserébe nagyon jól tart és minden finom mozgást közvetít a deszka felé. Az L betét a bokánál a sarok helyben maradását segíti. 3d formázható, de lábhőre is alakul kicsit. Saját meghúzható fűzővel rendelkezik.

Intuition™ Comfort Foam 3D Bélés (Maysis) – Közepes és nagy sűrűségű habból készült bélés ami inkább kemény érzetet ad de cserébe nagyon jól tart és minden finom mozgást közvetít a deszka felé. A C betét a bokánál a sarok helyben maradását segíti. 3d formázható, de lábhőre is alakul kicsit. Fűzők helyett csak egy felső tépőzáras pántot kapott, a Conda betét miatt nem igazán van szükség rá.

Vibram® Sole – A K2 egy 5 részes külső talpat alkotott, ami támogat, csillapít, maximalizálja az illeszkedést anélkül hogy gátolna természetes mozgásunkban. Nedves/száraz gumi keverék felhasználásával a Vibram® optimális tapadást biztosít bármely körülmények között. 

Rental Colorcode – A különböző méreteknél változik a talpanyag színe és a saroknál a mérettábla. S(260>)- kék, M(265-290) – piros, L(295+) – sárga

Flex Zone Cuff – Középső puha zóna ami összeközi az alső és felső részt, hogy azok ne deformálódjanak. 

Front Guard – A cipő közepére került egy védőréteg ami bele van fűzve a Boa rendszer zsinórjába. Ez extra védelmet ad a kötés csatjának koptató hatása ellen. Eltávolítva olyan lesz mint bármely más bakancs.

Rubber Lite – Kétféle anyagból készült gumitalp, alsó része inkább puhább, jobban tapad, az oldala pedig inkább kemény, ellenállóbb.

RIDE

Bélés

Intuition™ Plush Foam Liner – A közepes sűrűségű, hőre formálható hab támogatja a teljesítményt és fenntartja hozzá a kényelmet. Lock Down™ Turbo fűzőrendszerrel, a szorító külön akasztót kapott a bélésben. A ‘J’ betétek remek boka tartást biztosítanak. Szimpla egyrétegű EVA talpbetéttel.

Intuition™ Support Foam Liner – A továbbfejlesztett, nagy sűrűségű, hőre formálható hab támogatja a teljesítményt és fenntartja hozzá a kényelmet. Lock Down™ Turbo fűzőrendszerrel, a szorító külön akasztót kapott a bélésben. A ‘J’ betétek remek boka tartást biztosítanak. 3D Sajtolt Dupla sűrűségű EVA talpbetéttel.

 

Aegis™ Antimicrobial Coating  Olyan bevonat, amely elvonja a nedvességet a lábtól, hogy szagtalan és baktériumoktól mentes legyen.
 
Die Cut EVA Talpbetét – Az egész napos kényelemben tartva lábát a csizmában, az EVA hab bizonyított támogatást és kényelmet nyújt.

 Fűzők

TongueTied™ – A dupla Boa fűzőrendszer egy egyedi elrendezése, az elülső tekerő húzza meg a cipőt végig a lábfejtől a lábszárig, az oldalsó tekerő pedig a sarok hátrahúzását állítja.

Speed Closure – A hagyományos, megszokott tekerő kialakítás, a fűző helyét veszi át és húzza meg végig a lábfej és a lábszár részt egyaránt.

 

The Closer™ Lace Guide – A legalsó fűzőket vezető tartókonzol úgy lett kialakítva, hogy mindig középen tartsa a cipő nyelvét és emellett a sodrony feszességét is kiegyenlíti.

Szerkezet

IN2GRATED™ Construction – Ezzel a konstrukcióval sikerült a legkönnyebb és legrövidebb, teljesítményorientált cipőt létrehozni a piacon. Gyárilag a héjhoz formázták a bélést a legjobb nettó helykihasználásért.

LSD C.A.T. (Calf Adjustment Technology) – A vádli rész állítható tépőzár segítségével.

1:1 Lasting – A legtöbb bakancsnál a külső cipőrész csak egész méretenként változik és a feles méretnél csak a bélés más. Az 1:1 Last cipők esetében minden fél méret külön egyedi külső cipőt kapott így még tökéletesebben passzol az adott lábmérethez.

Talp

Michelin® Summit – Prémiom Oc és Wic gumikeverékek szolgálnak talpanyagként, a fehér rész puhább, a fekete egy keményebb keverék.

Grip Sole – egy darabból álló talp, amely rendkívül szilárd tapadást és kiváló tapadást biztosít.

BURTON

Bélés

Imprint 1 Bélés – Belső fűzővel, EVA hőre formázható anyagból. Level 1 Molded EVA Talpbetét – könnyű és felfogja a rezgéseket. Saját fűzőkkel rendelkezik.

Imprint 2 Bélés –  EVA hőre formázható anyagból. Az oldalán Lightweight Power Panels betétekkel a jó saroktartásért. Level 2 Molded EVA Talpbetét – könnyű és felfogja a rezgéseket. 3M™ Thinsulate™ szigetelés gondoskodik a hő és nedvesség kizárásáról. A betét maga csak tépőzáras Velcro® csatlakozással rendelkezik, a belső fűző hozzá a cipő héjába van építve! A belsőrészhez külön tépőzárral csatlakozik két oldalt.

Imprint 3 Bélés –  EVA hőre formázható anyagból. Az oldalán Lightweight Power Panels betétekkel a jó saroktartásért. Level 2 Molded EVA Talpbetét – könnyű és felfogja a rezgéseket. 3M™ Thinsulate™ szigetelés gondoskodik a hő és nedvesség kizárásáról. A betét maga csak tépőzáras Velcro® csatlakozással rendelkezik, a belső fűző hozzá a cipő héjába van építve! A belsőrészhez külön tépőzárral csatlakozik két oldalt.

Imprint 3X Bélés –  EVA hőre formázható anyagból. Az oldalán extra nagy méretű Lightweight Power Panels betétekkel a szoros és pontos tartásért. Level 2 Molded EVA Talpbetét – könnyű és felfogja a rezgéseket. A betét maga csak tépőzáras Velcro® csatlakozással rendelkezik, a belső fűző hozzá a cipő héjába van építve! A belsőrészhez külön tépőzárral csatlakozik két oldalt.

Life Liner – Könnyű anyaghasználat és komfortosabb érzés jellemzi, amiben egész nap kényelmesen érezhetjük magunkat, pedig ezt a bélést kizárólag magas kategóriás, kemény cipőkben használják! A PU nyelv formázása során törekedtek arra, hogy a lehető legtöbb lábformához illeszkedjen, de emellett tökéletesen és villámgyorsan közvetítse mozdulatainkat a deszka felé.

Aegis™ Antimicrobial Coating – Az antibakteriális anyaghasználat ami megakadályozza, hogy a cipőben kialakuljon egy külön ökoszisztéma, baktérium telepek formájában. 

Inner Lace Lock – A belső fűző záró mechanizmussal is rendelkezik, ami ráadásul egy kézzel kioldható.

Plush Cuff 1.0 – Vádlikomfort érdekében az oldalsó rész puha neoprén táguló anyagból van, kizárólag a női cipőkön.

Plush Cuff 2.0 – Továbbfejlesztett kényelmi funkció a bélésen, a vádlirész hátul gumis tartás segítségével igény szerint hátra tud nyúlni picit, kényelmesebben befogva a női anatómiára jellemző vádliformákat.

Level 2 Molded EVA Talpbetét – Level 2 szintű belső talpbetét, 

Level 3 Molded EVA Talpbetét – A legvastagabb többrétegű minőségi talpbetét ami némi emeléssel is rendelkezik.

3M™ Thinsulate™ – A bélésben megtalálható a  méltán népszerű szigetelőanyag ami tökéletes hőtartó és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Szintetikus, ultrakönnyű anyag. 

Aegis™ Antimicrobial Coating – Az antibakteriális anyaghasználat ami megakadályozza, hogy a cipőben kialakuljon egy külön ökoszisztéma, baktérium telepek formájában. 

DRYRIDE Heat Cycle™ – A bélésbe beleszőtt aktív szén tartalmú szálak amik egyrészt segítik a hőmegtartást másrészt a képződő nedvességet rögtön kiszorítják a bélésből.

 

Fűzők

Speed Zone™ – Dupla fűzős, kétzónás gyorskötő rendszer, külön lehet meghúzni a lábfej illetve a lábszár részt.

New England Ropes – A fűzők egy speciális, kaszkadőrök által is használt ultravékony kötélből vannak, kis súly, nagy tartósság jellemzi.

Héjszerkezet

Articulating Cuff – A cipő felső része úgy van összeköttetésben az alsó részével, hogy van egy kis hely hagyva a hajlásnak, így nem deformálódik el a cipő és megtartja merevségét.

Tuff Cuff – A boka tartás rendkívül fontos egy haladó bakancs esetén. A Tuff Cuff a lábszár rész megerősítésére utal ami jobb mediális és laterális tartást (jobb és bal) ad a bokarészen, mégis megőrizve a cipő általános flexibilitását.

Lock-Up Cuff – A bélést nem látták el fűzőkkel, ehelyett a héjon belül van egy belső fűzőszerkezet ami a helyére teszi és összehúzza a bélést. 

S4 Shell Panels – Erős kezdés, erős befejezés. Ezek a héj panelek segítik elosztani az erőhatásokat, ezáltal a cipő egészére egy állandó konzisztens kemény flexibilitás jellemző.

Lightweight Power Panels – Stratégiailag elhelyezett erősítő panelek a héjban, hogy garantáltan stabil és konzisztens hajlása legyen a bakancsnak. Mindez ultrakönnyű is ráadásul.

Women’s-Specific True Fit™ Design – a cipő minden része a béléstől kezdve a fűző szerkezetig a női igényekhez lett alakítva.

Total Comfort Construction – Gyárilag betört cipő, így már nem fog gyengülni a tartása idővel.

Outer Shell Pressure Relief Panel – Extrapuha párnázás azon pontokon ahol a kötés érintkezik a cipővel a nyomás csökkentése érdekében.

Rider Adjustable Flex Tongue Insert – Egy betét a nyelvrészen amivel állítható az előrehajlás mértéke.

1:1 Soft Flex Tongue – Míg a héj csak egész méretenként változik, a cipők nyelve a fél méretekhez is külön méretre van szabva. Puha keménységű nyelv, egyrétegű párnázást kapott.

1:1 Medium Flex PowerUP Tongue – Míg a héj csak egész méretenként változik, a cipők nyelve a fél méretekhez is külön méretre van szabva. Közepes keménységű PowerUP nyelv azt jelenti, hogy egy kétrétegű dupla anyagból készült a nyelv a nagyobb tartósság és kényelem érdekében.

1:1 Firm Flex PowerUP Tongue – Míg a héj csak egész méretenként változik, a cipők nyelve a fél méretekhez is külön méretre van szabva. A legnagyobb keménységű PowerUP nyelv azt jelenti, hogy egy kétrétegű dupla anyagból készült a nyelv a nagyobb tartósság és kényelem érdekében.

Firm Flex PowerUP Tongue – A 3d formázott nyelvek közül a legkeményebb, legkevésbé flexibilis variáns.

Soft Flex 3d formed Tongue – A 3d formázott nyelvek közül a legpuhább, leginkább flexibilis variáns.

Snow-Proof Internal Gusset – A nyelv illeszkedésénél egy vízálló anyag van bevarrva ami távoltartja a nedvességet.

ReBounce Cushioning – Extra párnázás a cipő héjszerkezetében, így nem csak a bélés csillapítja a rázkódásokat hanem a héj egész teljességében. Ez a réteg a hőtartó tulajdonságot is növeli.

Focus Cuff – Sarok ölelő kialakítás ami az átlagosnál feljebb ér véget a jobb erőátvitel érdekében.

Wishbone Upper Cuff – A cipő hátsó részén mindkét oldalon egy-egy rugalmas megerősítő pálca ami a sátorrúdhoz hasonló anyagból van. Ezzel minimális súlynövekedéssel lehet merevebb, erőteljesebben visszarúgó cipőt létrehozni.

Combining power and freedom into one. Featuring Jumper Cables on both the medial and lateral sides for twice the snap, rebound, and life without sacrificing the maneuverability of a softer boot.

GripLITE Backstay – Egy gumból készült smirgli szerű szemcsés mintával ellátott bevonat a sarokrészen ami egyrészt védi a cipőt a kikopástól másrészt sokkal biztosabban helyén marad a bakancs a kötésben. Cipőnként változik a mérete és mintája.
 

Talp

Sleeping Bag Reflective Foil – Vékony fólia a cipőtalp és a bélés között, ami visszaveri a hőt a láb irányába, véd a kihűléstől. 

ESS Support Shank – A talprészen belül van egy extra tompító gumi réteg ami nagyobb becsapódás esetén eloszlatja a rá ható erőket. 

EST® Optimized – Az EST több mint kötésrendszer, egy általános filozófiát képvisel ami a lehető legközelebb hozza a láb felületét a deszka felületéhez. A saroktámasz kihagyásával lejjebb kerül a súlyközéppont, sokkal inkább szörfös / gördeszkás érzést kapunk. A ReBounce és Gel Insert betéteknek köszönhetően ezt a párnázott kényelmes érzés feláldozása nélkül sikerült elérni.

Shrinkage™ – Lábnyom csökkentő technológia. A cipő külső méretei egy teljes számmal kisebbek, a belső méret mégis ugyanaz maradt. Ez részben a talp “rocker” felhajtásának köszönhető. Ez komoly előny olyan keskeny deszkáknál/ nagy lábméretnél  ahol könnyen leér elől vagy hátul a cipő.

B3 Gel – Kis apró zselés betétek a talpon amik sokkal puhábbak mint a többi talpanyag és összességében sokkal jobb tapadást biztosítanak.

PodBED™ Dual Density Outsole – A talp úgy lett megformázva, hogy tökéletesen illeszkedjen a Burton Escapade EST típusú kötésekhez. A két anyag keverékéből megalkotott EVA talp biztosítja a megfelelő keménységet és tapadást.

Rubber Outsole – Végig jól tapadó gumitalp alul, oldalt kiegészítve keményebb EVA anyaggal.

Vibram® Imperial Montaggio EcoStep™ – 30% ban újrahasznosított Vibram gumi talpszerkezet, kemény és puha/jól tapadó gumianyagok keveréke. Gumi, hidegre keményedő kis tüskék a jégen való tapadáshoz.

Vibram®  EcoStep™ Outsole – 30% ban újrahasznosított Vibram gumi talpszerkezet, kemény és puha/jól tapadó gumianyagok keveréke. Gumi, hidegre keményedő kis tüskék a jégen való tapadáshoz.

 

DynoLite EST® – Egyedi anyagkeverék, 20% kal könyebb és állandó tartást ad, megőrzi rázkódáselnyelő tulajdonságát minden hőmérsékleten.

DynoBITE Outsole – Kétféle anyagból megalkotott talp, a sarok és lábujj részen extra tapadó felülettel. Könnyű és strapabíró kivitel, kifejezetten snowboardozáshoz fejlesztették ki ezt az anyagot. 10-15%-ban újrahasznosított talpanyagból.

NITRO

 

Bélés

Cloud 6 bélés – Könnyű Thermacell anyagból formázott kifejezetten komfortos bélés. ILS Liner Lacing – Speciális bélés fűzők melyek hozzá vannak fűzve magához a cipőhöz. Hőre formálódik. Nitro Duplarétegű béléstalp.

Fűzők

TLS 5 Twin Lacing System  – Dupla fűzős, kétzónás gyorsfűző, mellyel külön lehet meghúzni a lábfej illetve a lábszár részt.

Héjszerkezet

Flex Link Design – A cipő alsó és felsőrésze egy flexibilis betéttel csatlakozik egymáshoz biztosítva a konzisztens erőátvitelt. 

Talp

Kemény keverékű tartós gumi talpanyag.

HEAD

Bélés

Perfect Fit Comfort Bélés – Lábformára melegíthető, saját fűzőrendszerrel ellátott bélés. Szűkebb szabás, pontosan illeszkedik a lábhoz.

  
S.Café Lining Mesh – Speciális anyag, gyorsan szárad és antibakteriális tulajdonságokkal ellátott. Valódi darált kávé lett belekeverve ami 2szer gyorsabban köti meg a nedvességet mint a pamut.
FPG Insole– Ergonomikus 3D formázott, sarkat jól befogó talpbetét.

Fűzők

BOA™ Coiler – Tekerős gyors szorítórendszer, pont olyan erősségűre húzható amennyire mi akarjuk. Nem szükséges a fizikai erőfeszítés, csak tekerni kell addig amíg elég szoros nem lesz. Egyetlen kifelé húzó mozdulattal nyitható és azonnal levehető. Alapvetően tartós konstrukció, nagyon ritkán van szükség javításra, cserére, de szükség esetén könnyen orvosolható. (Mi egy év garanciát vállalunk az új és használt cipőinkre)

Double BOA™ Focus Coiler – Kétzónás, dupla tekerős gyors szorítórendszer, pont olyan erősségűre húzható amennyire mi akarjuk. Kétzónás állíthatóságával sokkal jobban testre lehet szabni a cipő tartását. Az elülső tekerő a lábszár felső részét szorítja, az oldalsó tekerő pedig a lábfej feletti alsó részt.  Nem szükséges a fizikai erőfeszítés, csak tekerni kell addig amíg elég szoros nem lesz. Egyetlen kifelé húzó mozdulattal nyitható és azonnal levehető. Alapvetően tartós konstrukció, nagyon ritkán van szükség javításra, cserére, de szükség esetén könnyen orvosolható. (Mi egy év garanciát vállalunk az új és használt cipőinkre)

 

Héjszerkezet

LYT Tech – Az anyaghasználatnál maximálisan szem előtt tartották az alacsony súlyt de emellett maradt a tetszetős design és a stabil tartás.

Comfort Cuff – A lábszár belső oldalán alacsonyabb a szár és puhább anyagból van, mint a külsőn, ez megakadályozza a deformációt és simább hajlást eredményez.

Flex Cuff – A cipő felső része úgy van összeköttetésben az alsó részével, hogy van egy kis hely hagyva a hajlásnak, így nem deformálódik el a cipő és megtartja merevségét.

Injected ­Heel ­Section – Masszív kiöntött műanyag sarokrész ami véd a kopástól és sérüléstől.

Frequency Technology – Ultraszonikus hegesztés illesztéseknek köszönhetően csökkent a látható varratok száma ezáltal is vízállóbb, tartósabb és esztétikusabb lett a cipő.

Cuff Cut – Ez a konstrukció kiküszöböli a cipő oldalának kidudorodását és deformálódását, és sima előre irányuló hajlást biztosít.

Injected Heel Section – A műanyagból készült injektált sarokrész megvédi a csizmát a kötés dörzsölés általi gyakori erős kopástól, és további lábtámaszt nyújt.

Talp

Flylite ­Outsole Wmn – Egyfajta kemény keverékű gumi anyagból kiöntött talp, hosszantartó és strapabíró kivitel.

Heatshield – Egy további ezüst fólia a bélés középtalpa és külső talpa között, ami visszaveri a test által termelt hőt a bélésbe, hogy melegen tartsa a lábadat.

Ninja Outsole – A Ninja külső talp egy extra tapadó, ütéscsillapító, könnyű talp. Speciális EVA vázzal rendelkezik, emellett a lábujj és a sarokrészen hozzáadott gumi tapadással rendelkezik a havon és jégen való további tapadás érdekében.

Trace ­Outsole – Kétféle anyagból készült talp, egy puhább jól tapadó gumi van alul, ezt körbefogja oldalt a keményebb, strapabíró keret.