Snowboard Deszka Technológiák

VÁZ

Profil

Szerkezet

Kötés

4×4 elrendezés, 4 csavaros, 3 állás mindkét oldalon

A kötés lábméret függő, a használt kötések illetve új kötések menüpontokban választhatsz.

Méretek

Video

 

MÁRKAFÜGGETLEN ALAPOK

Profil

Lágy – Közép kemény – (4/10) Sokoldalú felhasználást biztosít, jól tart tempós csúszásnál, de megfelelően játékos a könnyed irányváltásokhoz. Lágyabb hajlítás a könnyű presszekhez és a flat trükkökhöz megbocsátó freestyle beütéssel.

Camber – A deszka profilja végig homorú camber ív, ami inkább a jobb éltartást és a nagyobb tempót segíti.
 

Powder Directional – Erősen irányított forma, nagy mértékben hátratolt kötéscsavarokkal, kizárólag egyirányú csúszáshoz. A lap eleje széles hátluja felé egyre keskenyedik, kiváló porhóban való használathoz. Camber profilja is irányított.

Directional –  A lap formája irányított, elől kicsit szélesebb is és a kötéslukak 15 cm-rel hátrább vannak tolva. Hosszabb és szélesebb első rész segíti a felúszást, keskenyebb és rövidebb hátulja az irányíthatóságot támogatja. Inkább kedvez az egy irányú csúszásnak, mint a másik irányba (switch). Lehet velük switchben csúszni, egy – egy trükk erejéig, de folyamatosan nem túl jó. Ha tudod, hogy inkább egy irányba csúszol, akkor ilyet érdemes választani.

Twin Directional  – A lap majdnem teljesen szimmetrikus, annyi az eltérés, hogy az eleje egy picivel hosszabb mint a hátulja, mivel a kötéscsavarok hátrább lettek tolva.  Szélessége és formája elől és hátul is azonos.


True Twin – Teljesen szimmetrikus, így mindkét oldalt ugyanúgy lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

Assymetrical Twin – Az aszimmetrikus twin az elejét és végét tekintve szimmetrikus mindenben, akár egy twin deszka. Hosszanti irányban van különbség a sarok és lábujj él oldalának kiképzése között. Más a deszka keménysége és néha az oldal vonala (sidecut), rádiusza is. Célja hogy a szimmetrikus kötés felhelyezést és mindkét irányba való csúszást kényelmesebbé tegye (15 elülső -15 hátsó vagy 12 -12 stb.). Ebből adódóan csak true twin deszkáknál alkalmazzák ezt a fajta aszimmetriát. 

Wide – A lap ~1cm-rel szélesebb minden részén mint a megszokott, ezáltal jobb a nagyobb méretű cipőkhöz.

Szerkezet

Full Wood Core – Teljes famag szerkezet finom hajlást és megfelelő tartást tesz lehetővé, minden komolyabb deszkának az alapja. 

ABS Sidewall – Oldalfalas szerkezet, erős, strapabíró és tartós. Védi a deszkát a külső erőhatásoktól, valamint hozzá járul merevítéséhez.

Biax Glass – Jól bevált kétirányú üvegszálas szövés a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül.

Cap Architecture – Teteje cap, oldalfal nélküli szerkezet, ahol a felső borító réteg lemegy az élekig, így rugalmas, könnyen kezelhető lesz a deszka. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. 

Carbon

ARBOR

The System Rocker – speciális rocker profil, ahol a kontakt pontok közel maradnak hóhoz, így a rocker előnyei mellett a camber profil előnyei sem vesznek el. Más szóval könnyed kanyarkezdés és él váltás, porhavas úszás, folyékony pörgések, leakadás mentes slideren csúszás. És mindemellett pontos él tartás mellett lehet vele carvingolni.

The System Camber – speciális profil, a parabolikus camber garantálja, hogy a külső érintkezési pontok ne ássanak túlságosan a hóba, így tisztább, kevésbé leélező deszka jön létre. Pontos él tartás mellett lehet vele carvingolni.

Non-Symmetrical Twin – A true twin szimmetrikus formától csak a különböző orr és farokvázlatokkal tér el. Míg az alakjuk különbözik egymástól, a csúcsa és a farka azonos szélességű, magasságú és hosszúságú, és szimmetrikus, true twin érzetű csúszást biztosít, ami játékosabb, lehet vele freestyle trükközni is. 

Grip Tech Sidecut – 3 különböző szögű oldal kialakítás, melyek természetes metszés pontokat alkotnak. Segítségével sokkal természetesebb módon irányítható a deszka lábujj vagy sarok élen. Ez az ergonomikus kialakítás simább csúszást és könnyedebb él váltásokat tesz lehetővé. Megakadályozza, hogy jeges vagy kemény havas pályán kicsússzon alólunk a deszka.

Mixed Glassing – 3 irányú üvegszál keverve a jól bevált kétirányú üvegszálas szövéssel a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül. A legváltozatosabb és sokoldalúbb kialakítás az Arbor palettáján.

Biax Glass – Jól bevált kétirányú üvegszálas szövés a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül.

Double Barrel I Core LT – Arbor szabványos fa magja üvegszállal erősítve rendkívül megbízható és tartós. 100% -ban fenntarthatóan termesztett nyárfából. Keményfa bambuszrudakkal, a nagyobb rugalmasság “pop” és tartósság érdekében.

Single Malt Wood Core – Arbor szabványos fa magja üvegszállal erősítve rendkívül megbízható és tartós. 100% -ban fenntarthatóan termesztett nyárfából.

Bamboo power ply for extra pop – Teljes famag szerkezet, keményfa bambuszrudakkal, a nagyobb rugalmasság “pop” és tartósság érdekében.

Carbon A-Frames – Szénszálas betét az érintkezési pontoktól a kötés inzertekig. Strukturális “A” formájú-keretet hoz létre a jobb torziós teljesítmény érdekében, ami hasznos letöréseknél, gyors csúszásnál anélkül, hogy negatívan befolyásolná a nagy sebességű kanyar indítást.

American Black Walnut Power Ply – úgy működik, mint egy hozzáadott üvegszálas réteg. Az építés során a természetes farostokat kompozit réteggé alakítják a deszka belsejében.

360 Rails – teljes, a deszka elejét és végét is körül ölelő oldalfal szerkezet, mely szintén a strapabíróságához járul hozzá, kevésbé sérül a parkban, elemeken.

Sintered Base: Szinterezett – Ez az talpanyag környezetbarát eljárással készült, toxikus oldószerek alkalmazása nélkül. A kompressziós, edzett amorf UHMW a legkeményebb, leggyorsabb, legjobb waxtartó talpanyag a snowboard iparágban.

BATALEON

Profil

Flex – Puha (2) deszka, ideális a presselésekhez, játékos, engedékeny all mountain csúszáshoz. Snowparkba pedig egyenesen csalásnak számít, dobozokon, korláton álom könnyedén siklik keresztül.

Flex – Puha/közép kemény (4) lap, kiváló presselésekhez, könnyű kanyarodáshoz, játékos all mountain csúszáshoz.

Flex – Közép kemény (5) lap, nagy tempónál is stabil, keményen lehet vele karvingolni, rugalmas, olliezva meg Kínában kötsz ki:).

Flex: Középnél keményebb (6) lap, nagy tempónál is stabil, keményen lehet vele karvingolni, rugalmas, olliezva meg Kínában kötsz ki 🙂

Flex – Elég kemény (7) lap, nagy tempónál is beton biztosan tart, keményen lehet vele karvingolni, tökéletes él tartás mellett. Torziósan minimális csavarodást enged, rendkívül reszponzív lap, pontosan követi le mozdulatainkat.

Dynamic camber (Directional) – az átlagtól picit nagyobb camber ívvel látták el, ami tovább növeli stabilitását, felhajtó erejétm, valamint precízebb érkezést biztosít nagyobb ugratóról.

Dynamic camber (Twin) – az átlagtól picit nagyobb camber ívvel látták el, ami tovább növeli stabilitását, felhajtó erejétm, valamint precízebb érkezést biztosít nagyobb ugratóról.

Medium Camber – Az oldalirányú rocker mértéke és a középső homorú camber rész is közepes mértékű, ezáltal igazán kiegyensúlyozott profil. Játszva áll bele a tail és nose pressekbe. A mély hóban könnyedén úszik, nem akad le a slidereken. Bárhogy foroghatsz vele, nehéz össze hozni az esést. Aminél eddig más deszkával megizzadtál, azt ez könnyedén hozza. Carvingolni is könnyedén lehet vele, gyors él váltások mellett.

Mellow Camber – Az oldalirányú rocker mértéke és a középső homorú camber rész is közepes mértékű, ezáltal igazán kiegyensúlyozott profil. Játszva áll bele a tail és nose pressekbe. A mély hóban könnyedén úszik, nem akad le a slidereken. Bárhogy foroghatsz vele, nehéz össze hozni az esést. Aminél eddig más deszkával megizzadtál, azt ez könnyedén hozza. Carvingolni is könnyedén lehet vele, gyors él váltások mellett.

Low Camber – Enyhe camber ívvel látták el, így tovább csökkentve a leakadás esélyét elemeken csúszás közben. Megfelelő kontrollt biztosít, viszont forgás, trükközés, telitalpas csúszás közben sem akadsz le vele.

99% Twin – Szimmetrikus twin forma, egy extra centiméterrel az orrán, ami növeli az All mountain teljesítményt, de nem befolyásolja a mindkét irányú csúszást (switch riding).

Directional Twin Outline – Ami hozzáér a hóhóz mind twin azaz szimmetrikus, van egy extra centiméter hossz az orrnál és a lap vége eltérő formájú. Növeli az All mountain teljesítményt, de alig befolyásolja a mindkét irányú csúszást (switch riding).

 /whatever 22/

 /funkink22/

Twin Outline – True Twin, azaz teljesen szimmetrikus hajlása, formája, kötéscsavarjai is. Így mindkét oldalt ugyanúgy lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

 /disaster/

/blow/

/boss, evil twin/

Directional  Outline – Irányított forma, elől hátul vékonyabb közép rész kiemelés, erőteljesebb oldal rész megemeléssel az orrnál mint a faroknál. Így stabil a vége, az eleje pedig folyékonyan kanyarodik és úszik fel a mély hóban. 

 /carver 22/

 

Twin 3BT – Változatos 3BT profil, közepes kiemelés, széles középrész. Nagy tempónál is stabil marad, anélkül hogy elvesztené a leakadás mentes képességét. Remekül úszik a mély hóban.

 / funkink 22/

 /whatever 22/

 /Boss, Evil Twin/

JIB 3BT™ – 3. generációs JIB sidekick profil, széles középrész és a legrövidebb oldal szekciós kiemelés a termékvonalban. A felemelés szöge alacsony, és a kötéseken kívül kezdődik a precíziós irányításhoz, kevesebb leakadással. A széles középső alap stabil platformot kínál a préseléshez, az olliek feltöltéséhez és a finom landolásokhoz. Tökélestes Jib és park használathoz.

 /disaster/

 /blow/

Freestyle 3BT – A Bataleon legszéleskörűbb camber profilja, a középső és oldalsó talprész szekció szinte azonosan oszlik el. Az oldal rész közepes emelkedéssel kezdődik, és a deszka legszélesebb pontján drámaian megnő. Ez a forma a legváltozatosabb a kínálatban. Erőteljes és reaktív csúszást kínál freestyle tendenciákkal és porhavas úszással.

3BT – Tripla bázis technológia, a deszka camber ívben hajlik, az eleje és vége is meg van vastagítva, olyan mint egy kanál. A kötések közti részen nincsen vastagítás, ez zóna a stabilitásért felel. Ez az egyedi, csak a Bataleonnál alkalmazott profil számos rendkívül hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A deszka élei elemelkednek a földtől, így szinte nem tud leakadni, leélezni. Más márkáknál próbálkoznak a deszka éleinek megemelésével, de ez teljesen más kategória. Ugyan ezt az eredményt csak v-rocker deszkákkal érik el, viszont ott meg a camber profil előnyei vesznek el. Lényegében ötvözi a camber és v-rocker deszkák előnyeit. Freestyle profilnak is nevezik, mivel hihetetlen könnyű vele telitalpon elemekre, ugratókra menni, mivel nem akad le. A forgások, presselések is fele annyi erőlködéssel kivitelezhetőek. Olliezni, ugratásból érkezni se nehéz vele, mivel camber. Mély hóban természetes fel úszási képessége van a formából adódóan.  Más deszkáknál nem ajánlott túl sokat teli talpon menni, mert könnyen leélezhetsz, és lassú. Ennél a profilnál telitalpon csak a középső rész ér a hóhoz, így gyors és nincs leakadás veszély. Egyedi szörfös érzést nyújt a pályán. Ha ugratóra mész vele teli talpon, szintén sokkal könnyebb dolgod lesz, landolásnál is elég nagy a toleranciája a leélezéssel szemben. Ha trükközöl is ugratásnál, pl. 180/360 szintén nem élezel le az ugratón. More Info

Sidekick – A Sidekick össze hangolva a 3BT profillal drámai módon növeli az élek felemelésének mértékét az orr és a farok legszélesebb pontjain kívüli részen. Ez megkönnyíti a forgatás indítását, javítja az úszást és javítja a kezelést durva terepen.

Szerkezet

Light Core – 50-50% arányú nyár és császár fa keverék, a stabilitás, rugalmasság, súly eloszlás optimális kombinációja.

Ultra Light Core: 30-70% arányú nyár és császár fa keverék, a legyőzhetetlen súly / erősség arányért.

Super Ultra Light Core – A kínálat legkisebb súlyú de mégis erős szerkezetű prémium magja. 80/20 Császárfa és Nyárfa arányával verhetetlen pehelysúlyú bajnok.

Core Core – Teljes nyárfa, bükk keményfából faragott betétek mentén, amik a deszka gerincoszlopát alkotják, erősítve a kötés felfogatási pontokat. Erőteljes felhajtó erőt produkál, nagyokat lehet vele olliezni.

Biax Laminate – Jól bevált kétirányú üvegszálas szövés a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül.

Triax Laminate – Háromszoros üvegszálas szövés, könnyű, erős és reszponzív. Növeli a deszka rugalmasságát.

Central Super Tube (C.S.T.) – a deszka közepén üreges szénrudat helyeztek el a mag alján, javítva a felhajtóerőt (popot), anélkül hogy megmerevítené a deszkát.

Dual Super Tube (D.S.T.) – két a deszka rádiuszával párhuzamos üreges szénrudat helyeztek el a mag alján, javítva a felhajtóerőt (popot), és növelve a camber ív rugalmasságát. Valamint extra energia átvitelt biztosít az élek felé.

Dual Radial Super Tubes (D.R.S.T) – Hat, üreges szénmag betét párhuzamosan  a deszka rádiuszával, eredménye az extra energia átvitel az élek felé. Fokozza a merevséget, csökkenti a torziós csavarodást, stabilabb élen csúszást tesz lehetővé.

Carbon Stringers – A kötések mindkét oldalán elhelyezett kereszt formájú szénszálas erősítés, vezetési jellemzők finomhangolására. A karbon pehely könnyű, hatalmas felhajtóerőt, pontos élvezérlést biztosít, fokozza a deszka reakció idejét. Hatékonyan csillapítja a keletkező rezgéseket, így simább a csúszás.

Air Ride – Ez a kialakítás a famagban nagysebességnél vibrációelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik, olyan mintha lenne egy lengéscsillapító a deszkádban!

Hyper Glider S base – Kemény, gyors szinterezett alap, amely minden körülmények között jól teljesít magas wax megtartással a szervizelések között.

Ultra Glide S base – A Bataleon által használt legjobb, legmagasabb molekula sűrűségű szinterelt talpanyag. Extra gyorsan csúszik, így nem akad el sehol, gyorsabban eléred vele a kívánt sebességet elemhez, ugratóhoz is. 

Super Slick X Base – Az alapzatnak a lehető legnagyobb molekulasúlya van az extrudált alapok közül, rendkívül sima, hihetetlenül kemény és alapvetően karbantartást nem igényel.

Flip Flop Base – A talpanyag mintázatát negatív ellentétpárokként készítjük, azaz az egyik színű anyagból levágott fölösleg kerül az inverz mintába, és fordítva. Ezáltal a folyamat során nem keletkezik hulladék.

Shock Walls – Uretánnal megerősített oldalfal ami csillapítja az ütéseket ezáltal simábbnak érezzük rázós terepen is, ellenálló a karcokkal szemben. Bírják a parkos strapát.

BURTON

Profil

Camber – A deszka profilja végig homorú camber ív, ami inkább a jobb éltartást és a nagyobb tempót segíti.

 

Flying V – Szabadség és precizitás, olyan hibrid kialakítás, ahol a rocker felhajlítás váltakozik a camber profillal.  A 2 kötés közti rész v rocker formájú, tehát a deszka alja egy ponton ér le, így játékos, könnyen forgatható. Puhábbnak érezzük, mint az ugyan ilyen anyag szerkezetű, keménységű camber deszkákat. A kötések  ill. talpunk alatti  rész camber formájú, felefelé van hajlítva. Ez a szekció növeli az irányíthatóságot, precízebb él tartást eredményez nagyobb tempó mellett is, könnyíti a felugratást (ollie).  Aztán a két végén lévő rész ismét rocker, fel van hajlítva. Így könnyebb vele kanyarodni, hatékonyabban úszik fel mély hóban, valamint kevésbé akadhat le az éle a deszkának, megelőzve a “leélezésből” fakadó eséseket. Ez a fajta sokoldalú kialakítás álltalában az All mountan, Freestyle, park deszkákra jellemző. A legfontosabb helyekre öszpontosítva ötvözi a két féle felhajlítás előnyeit.  Videó itt.

Flat Top Rocker – A két láb között teljesen lapos (Flat) a deszka a kötéseknél pedig rocker felhajlítás található. Ez az egyedi kombináció megfelelő fordulékonyságot biztosít de mégis irányítható marad nagyobb sebességnél és nehezebb terepen.

Purepop Camber kialakítású, így könnyedén lehet vele ollizni, vagy éppen elsajátítatni az ugratást sima felületről.  A középső része tradícionális camber kialakítású, így élvezet vele a gyors tempójú karvingolás is. A kötéseken túli rész flat, ami az elugrásokat, presselést segíti, növeli a deszka játékosságát. A két vége pedig “early rise rocker” felhajlású, ami a könnyebb forgásokhoz, mélyhavazáshoz és leakadás mentes csúszáshoz jön jól. Az ugratókon szintén jól teljesít, finoman lehet vele érkezni. 

Directional Camber – Az orrban a rocker segíti az úszást és a vezérlést, míg a kötések alatti camber zóna erővel és stabilitással rendelkezik.

Twin Shape – Teljesen szimmetrikus forma, így mindkét oldalt lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

  

Directional Shape – A csúcs picit szélesebb és puhább is a faroknál. Előbbi a precízebb irányítást, még a keményebb farok a nagyobb felhajtó erőt segíti (pop).

Directional Flex – Ebben az esetben a deszka hajlási tulajdonsága is különböző, az orra jobban hajlik, segíti a felúszást, a hátulja keményebb, ez az irányíthatóságnak kedvez.

Twin Flex – Azt jelenti, hogy a deszka tökéletesen szimmetrikus rugalmasságú a csúcstól a farokig, így kiegyensúlyozottabb és kiszámíthatóbb csúszás érhető el.

Directional | 7 mm Taper – A “tapered” forma azt jelenti, hogy az orr szélesebb (7 mm-rel), mint a farok, elősegítve a sima kanyar be- és kilépést, stabilitást nagyobb tempónál és a fokozott mély havas lebegést.

 

Negative Core Profile – A kötések közötti vékonyabb szerkezeti részek lágyabb hajlást és torziót biztosítanak, tökéletesen alkalmasak parkba, cső és dobozok használatára. Ezek a lapok sokféle hóviszonyban és terepen kiválóak.

Happy Medium – Közepes keménység, megbocsájtó de kellően tart, azoknak a ridereknek akik nem akarnak kompromisszumot és egy mindenhova használható lapot szeretnének.

 

Szerkezet

Fly ™ 900g Core – Speciáis, több féle faanyagból készített mag szerkezet, ami könnyű, szuper jól hajlik, és torziósan megfelelő stabilitást nyújt. Az FSC ™ tanúsítás biztosítja, hogy a faanyagokat megfelelően kezelt erdőkből gyűjtik össze, amelyek környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági előnyöket biztosítanak. 

The Super Fly™ 800 g Core – Speciális, kétféle sűrűségű faanyagból készített mag szerkezet, ami rendkívül könnyű, szuper jól hajlik, és torziósan megfelelő stabilitást nyújt. Könnyebb és erősebb fa anyagokat használnak a deszka különböző részein, összhangban a formával. Így jelentős súly csökkentést érnek el, remekül úszik a deszka freeride során, a parkban pedig golyóálló a terep tárgyakkal szemben.  Az FSC ™ tanúsítás biztosítja, hogy a faanyagokat megfelelően kezelt erdőkből gyűjtik össze, amelyek környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági előnyöket biztosítanak.

The Super Fly ll™ 700g Core – Speciális, több féle faanyagból készített mag szerkezet, ami rendkívül könnyű, szuper jól hajlik, és torziósan megfelelő stabilitást nyújt. Az FSC ™ tanúsítás biztosítja, hogy a faanyagokat megfelelően kezelt erdőkből gyűjtik össze, amelyek környezetvédelmi, társadalmi és gazdasági előnyöket biztosítanak. 

Overbite Frostbite Edges: A kötés alatti részen enyhén kiterjesztik az éleket, így jeges, kemény havas körülmények közepette sokkal jobb lesz az éltartás, nem szalad ki alólunk a deszka.  Masszív él tartást nyújt mikor szükséges, ugyanakkor parkban a boxokon, slideokon nem akadsz fel velük. Erős, amikor szükség van rá, játékos, ha nem.

45 ° Carbon Highlights – A Carbon Highlights optimalizálja az üvegszálas mátrix minden rétegét, és egy teljes, hegyig-farkáig terjedő szénréteget ad hozzá, hogy csökkentse a súlyt és finomítsa a torziós érzetet a különböző menetjellemzők elérése érdekében. A 60 ° -os szál rendkívül manőverezhető és játékos érzetet teremt, míg a 45 ° -os szál agresszívabb vezetést biztosít.

Dualzone™ EDG™ – A speciális fa csíkok merőlegesen helyezkednek el a lábujj és sarokél mentén. Az ilyen irányú rugalmas merevítés konzisztens éltartást és erőteljességet biztosít.

Off-Axis Filet-O-Flex  Az egyik legfontosabb tulajdonsága, amely segíti a lap all mountan/freestyle dominanciáját az úgynevezett Off-Axis konstrukció. Ez egy hosszában asszimetrikus kialakítás (nem mindegy hogy tesszük fel a kötést), melynél a sarok és lábujj oldalakon különböző a famag vastagsága, keménysége, az élek vonala. Segítségével gyorsabb, precízebb él váltásokkal csúszhatunk, testünk természetesebb pozícióban van a trükkökhöz. Sokkal könnyebb így sarok élen csúszni, kényelmesebben és jobban bele mersz ülni. Ultravékony a deszka profilja, olyannyira, hogy a kötésnél puha párnázattal (mint a csúszásgátló olyan anyag) meg kellett magasítani, hogy a channel mélyebb csavarja rákerülhessen.

Squeezebox – A Burton szabadalmaztatott technológiája, mely megnöveli a deszka teljesítményét. A vastagabb, erősebb magrészek (stabilitás) kiegyenlítése a vékonyabb (irányíthatóság), rugalmasabb szakaszokkal kiszámíthatóbbá, jobban irányíthatóvá teszi a deszkát. Ez a kialakítás az energiát kifelé közvetíti a talpad alól, plussz löketet ad a kanyarból kifelé jövet, vagy ha olliet ugrasz.  Videó itt.

1: puhább, vékonyabb zónák 2:keményebb, vastagabb zónák

Off-Axis Squeezebox – A Squeezebox a Burton szabadalmaztatott technológiája, mely megnöveli a deszka teljesítményét. A vastagabb, erősebb magrészek (stabilitás) kiegyenlítése a vékonyabb (irányíthatóság), rugalmasabb szakaszokkal kiszámíthatóbbá, jobban irányíthatóvá teszi a deszkát. Ez a kialakítás az energiát kifelé közvetíti a talpad alól, plussz löketet ad a kanyarból kifelé jövet, vagy ha olliet ugrasz.  Videó itt.

Ez esetben a Squeezebox aszimmetrikus Off-Axis konstrukcióban van építve (nem mindegy hogy tesszük fel a kötést), melynél a sarok és lábujj oldalakon különböző a famag vastagsága, az élek vonala. Segítségével gyorsabb, precízebb él váltásokkal csúszhatunk, testünk természetesebb pozícióban van a trükkökhöz.

1: puhább, vékonyabb zónák 2:keményebb, vastagabb zónák

Off-Axis Squeezebox Low – A Burton szabadalmaztatott technológiája, mely megnöveli a deszka teljesítményét. A vastagabb, erősebb magrészek (stabilitás) kiegyenlítése a vékonyabb (irányíthatóság), rugalmasabb szakaszokkal kiszámíthatóbbá, jobban irányíthatóvá teszi a deszkát. A lábadon kívüli merevebb zónák közvetlenebb energiaátvitelt eredményeznek az orron és a farok részen, miközben puhább, simább hajlítást tesznek lehetővé a kötések között. A végeredmény precízebb irányítást, kevesebb erőfeszítést jelent a számodra. Ez a kialakítás az energiát kifelé közvetíti a talpad alól, plusz löketet ad a kanyarból kifelé jövet, vagy ha olliet ugrasz.

1: puhább, vékonyabb zónák 2:keményebb, vastagabb zónák

Scoop – A szélesített elején és végén enyhén felhajlítják az éleket, hogy lazább, megbocsájtó érzést nyújtson. Garantált a  leélezés mentes tömény szórakozás, a térdig érő box-on csúzsástól a nyakig érő hóban való szörfözésig.

Smooth Ride ™ – A belső csillapítás lehetővé teszi, hogy gyorsabban haladj a durva terepen, nagyobb kontrollal és kevesebb kellemetlen hatással a térdeidre. A negatív rezgéseket lecsillapítja a deszka, így hozzád már nem jutnak el.

Triax ™ Fiberglass – Üvegszálas erősítés – Rugalmassá teszi a lapot, növekszik a válaszidő és sokoldalúság.

Biax™ Fiberglass – Üvegszálas erősítés – Rugalmassá teszi a lapot, növekszik a válaszidő és sokoldalúság.

Women’s Specific Triax™ Fiberglass – üvegszálas erősítés a mag fölött és alatt is ami segíti a torziós merevséget ezáltal oldalirányban nem csavarodik a deszka. Kiegyensúlyozott torziós tulajdonságokkal látja el és merevséget biztosít a gyorsabb reakció érdekében.

Jumper Cables – az elején és végén elhelyezett ultra-könnyű szénszálak, amelyek tovább sugározzák az energiát a lábadról a csúcs és farok felé. Amplitúdót adnak az olliehoz, magasabbra tudod pattintani a deszkát, több időd van a levegőben pl. 180/360-at fordulni. akkor is nagyobb forgalmat hoznak létre, amikor a fordulatokon keresztül áramlik. Valamint a kanyarok energiáját is megnövelik, a dinamikus csúszás érdekében.   Videó itt.

Pro-Tip – csökkenti a lengő súlyt a két végén a gyors és biztos manőverezés érdekében.

Side Effects – Megnövelik a deszka elején és végén az érintkezési pontok hosszát, ez javítja az éltartást és lehetővé teszi, hogy por hóban is pontosan manőverezhessünk. Élvezd stabil éltartás mellett a száguldozást ha szépen le van kezelve a pálya, vagy a mély havas úszást ha sokat esett.

Sintered WFO Base – Extra nedvszívó, nagy sűrűségű zsugorított talp anyag. Strapabíró, gyors talpanyag ami jól felveszi a waxot.

Sintered Base – Szinterelt talpanyag a gyorsasághoz, kevés karbantartáshoz és a fotókban megjelenő grafikához. Plusz tartósság és  kiváló wax felszívódás.

Extruded Base – A legsokoldalúbb talpanyag, bírja a strapát és könnyen javítható ha esetleg karcos lenne a köveken.

Pressure Distribution Edges — A világ legfejlettebb mikro  éltechnológiája. Szélei fél milliméterrel a kötései alatt adják meg azt a plusz tartást, amelyre szükség van, anélkül, hogy megváltoztatná a lap érzetét.

 

 

Super Sap® epoxi – A Super Sap® egy bioalapú anyagokból álló gyanta, amely 50% -kal csökkenti a szénlábnyomot a hagyományos petróleumalapú epoxikhoz képest. A kevesebb olajfogyasztás még kevesebb széndioxid-lábnyomot jelent deszkánként.

Infinite Ride: A Burton exkluzív gyártási technológiája. Lényege hogy egy erre a célra készült gép segítségével “betörik” a deszkát, a kívánt forma szerint, legyen az rocker felhajlítás., lapos rész, vagy camber szakasz. Ez által rögtön a legelső nap, amikor használni kezded megfelelően hajlik, ugyan úgy, mintha már 100 napja használnád. Új deszka használatba vételekor sokszor nem úgy szuperál, mint várjuk, mivel túl kemény még a lap. Ezt küszöböli ki ez a technológia.

Kötés

Infinite Channel System (ICS): Ha nem az elöszőr csúszol deszkával, hamar megérzed ennek a kötés rendszernek az előnyeit. Gyorsan, pontosabban állítható, tartósabb és növeli az irányíthatóságot. 4 csavaros fix rögzítássel szemben, bárhová rakhatod, bármilyen szögben a kötést a csatornák mentén, így a stílusodnak leginkább megfelelő beállítás mellett csúszhatsz. Strapabíró, mivel nem tud tönkremenni, kiszakadni a menet. A legnagyobb érdeme ennek a felfogatásnak a 4csavaros rögzítássel szemben, hogy megmarad a deszka természetes hajlékonysága végig, nincsenek kötés alatti “halott zónák”. Valamint közelebb vagy a deszkához, így összességében sokkal precízebb irányíthatóságot érsz el. Az ilyen deszkáknál oda kell figyelni hogy “channel” kompatibilis legyen a kötésünk!

 

GNU, Lib Tech Mervin boards

GNU Asymmetrical : Hosszában aszimmetrikus forma, mivel az emberi test is aszimmetrikus, ezért a sarok és lábujj élen haladás, fordulás különböző testtartást igényel. A Gnu ezt az aszimmetriát kiegyensúlyozó koncepcióval építi fel a deszkát, mindegyik oldalát a természetes testtartáshoz harmonizálva. Ennek eredménye a hatékonyabb, kevésbé fárasztó, örömteli snowboardozás. A mélyebb sarokél rövidebb érintkezési pontokkal kis ívű, energikus fordulatokat biztosít. A puhább sarok éli magszerkezet lehetővé teszi a deszka számára, hogy szűkebb ívben és alacsonyabb szögben hajoljon meg. Lábujj élen csúszni több erőfeszítést igényel, természet ellenesen előre kell dőlni ahhoz, hogy élen csúszva irányíthassuk a deszkát. A merevebb lábujj él oldalon megnövelték az érintkezési pontokat, hogy kiküszöböljék ezt a nehézkes testtartást és kényelmesebb testtartással érhessük el ugyan azt az eredményt. A feszesebb lábujj oldali mag nagyobb stabilitást, precízebb irányítást és finomhangolt kanyarodást biztosít. A két oldal szinkronban növeli az él váltás reakcióidejét. Bővebben az aszimmetrikus kialakításról itt.

Magne-Traction®: 7 stratégiailag elhelyezett él görbülete minden körülmények között irreális éltartást és kontrollt biztosít, a jeget porrá alakítja. A két szélső fogazat a legenyhébb, a kanyarba lépést szolgálja. Utána a középpont felé haladva haladva még mindig enyhe fogazat jön, majd 3 egészen mély, a deszka közepénél és mellette. Az egyik legfontosabb tulajdonsága, ami kiemeli a többi V-rocker jellegű deszkák sorából. Általában a v-rockeres deszkák használhatatlanok jeges, kemény havas pályán, ilyenkor érdemes camber deszkára váltani. Kivéve ha ilyen “fogazott” lappal csúszol.  Hullámos éle megvéd a jeges, kemény havas pályán az eséstől. Bármekkorát bénáztál is, az éle megakad valahol, és tudsz még korrigálni hogy ne menjen ki alólad.

BTX Hybrid: A GNU/ Lib Tech forradalmi eredeti banán freestyle / all mountain profilja. Rocker a lábak között, majd enyhe camber és lapos zóna kifelé haladva, a végei szintén rocker. Enyhe nyomás a két vége felé elegendő a mély havas úszáshoz vagy trükközéshez. Szilárd nyomás a lábak között a könnyed kanyarodáshoz és jégen való élezéshez. A legszórakoztatóbb kontúr, amellyel fejlődni lehet. Tanulj meg snowboardozni 1 naposként, vagy szórjad az új trükköket minden nap mint Ted Borland. Az eredeti Banán profil megkönnyíti. Legyen szó karving ívek húzásáról a kifagyott pályán, mély havas úszásról vagy elemeken ugrálásról, az ilyen deszka mindenhol jól szuperál. 

  

JONES

Camrock profil – Az eleje és vége erős felhajlítást kapott, közte camber. Úgy növeli a freestyle teljesítményt, hogy közben játékos marad az eleje, stabil a camber közepe. Pontos élről élre váltással száguldhatsz lefelé, miközben óriási olliet pattintasz egy röpke pillanat alatt.

Christenson Surf Camber/Rocker profil – Ezt az egyedi rocker / camber flex mintát Chris Christenson szörfös formázó tervezte. A rocker hegy úsztatja a deszka orrát, és javítja a manőverezhetőségét, míg a láb alatti camber domborulat éltartást és reagálást biztosít. A kissé rockeres farok fenntartja a hagyományos deszka erejét és stabilitását, és segít megtartani a farok leakadásmentes kanyarkezdéseit vagy a switch landolásokat.

Ultra Construction – Az Ultra Construction a snowboard építésének újradefiniálása. Kipróbáltuk a deszka minden centiméterét, hogy pontosan elhelyezzük az anyagokat ott, ahol szükség van rájuk, miközben megszüntetjük az összes felesleges anyagot. Ezeknek az innovatív építési technikáknak a szuper könnyű fa magokkal és szénszálakkal történő kombinálása forradalmi eredményeket hoz. A Jones Ultra deszkák a legkönnyebb, mégis legtartósabb snowboardok a földön. Flex : 8/10.

Blunt Nose – hosszított végei szűzhavas csúszásra lettek optimalizálva, felesleges lengősúly nélkül, hogy semmi se lassítson a havon úszás közben. Hogy egy deszka por, szűz vagy bármilyen, 5 centinél mélyebb hóban hogy siklik, azt az elülső érintkezési pontjai szabják meg. Legközelebb puha hóban figyeld meg, mennyi hó csapódik fel az orr sarok részeinél, a kontakt pontok közelében. A csúcs mögül kilépő hó azt jelenti, hogy szántasz benne, ami nyilvánvalóan lelassít. A tompa orr hozzáadásával, a sokkal hosszabb orr felúszik a hóban, nem pedig tolja maga előtt, így irányítani is könnyebb a deszkát, amellett hogy nem lassulsz és süllyedsz el olyan könnyen.

Directional flex pattern : Változó csúcs-farok hajlékonysági minta, amelyet egyirányú freeride lapokhoz terveztek. Az orr, a deszka közepe és a farok kissé eltérõ merevségűek, ami segíti az orr megemelésében, a farok elsüllyesztésében és a stabilitás javításában sebesség mellett.

Directional Twin: A mérete, keménysége teljesen azonos mindkét irányba, egyedül a rádiusza változik (Progressive Sidecut). Ideális freestyle trükkökhöz, parkozáshoz.

Progressive Sidecut – Ötvözi a kisebb és nagyobb rádiuszú boardok előnyeit. Fokozatosan növelt oldalirányú sugár az érintkezési pont felé, így finomabban lehet be és kilépni a kanyarból, mivel az él egyre kevésbé meredek átmenetet mutat a hóban. A deszka sugarát úgy vágják, mint egy tojást. A deszka első felének nagyobb belépési rádiusza lehetővé teszi a kanyarok gyorsabb és jobb elindítását. Ezzel szemben a hátsó rész kisebb kilépési sugara a deszka hátulján kiváló élfogást és robbanékony fordulatokat biztosít.

3D Contour Base 3.0 – Freeride-fókuszált 3D-s kanál formájú talp kiemelkedések, egyenletesen, egyensúlyban 7 mm-es emelkedés az orrban és 7 mm-es emelkedés a farokban. Az emelkedés a rocker pontnál kezdődik. Forradalmian megkönnyítik a deszka úszását és a fordulók egymásba fűzését. Mély hóban természetes fel úszási képessége van a formából adódóan. A deszka élei elemelkednek a földtől, így szinte nem tud leakadni, leélezni.  Más deszkáknál nem ajánlott túl sokat teli talpon menni, mert könnyen leélezhetsz, és lassú. Ennél a profilnál telitalpon csak a középső rész ér a hóhoz, így gyors és nincs leakadás veszély. Egyedi szörfös érzést nyújt a pályán.  

More info

V Core – a Jones exkluzív famag profilozása, amely stabil és játékos érzetet nyújt. A fa magja puhább a lábak között a könnyű kanyarodás érdekében, és merevebb az orrban és a farokban, a stabilitás érdekében változó pályaszakaszokon és landolásnál. 

FSC ™ Power Core – Háromszoros sűrűségű, teljes fa mag, keményfa bambusz húrokkal, a hozzáadott pop és tartósság érdekében, valamint császárfa a súlymegtakarítás érdekében.

 

Re-Profiled Mountain Core – jobb torziós reakció a lábak közötti részen.

Triax Üvegszál – Több tengelyes, ragasztott üvegszálas laminátum, amely pontos és gyors reagálást tesz lehetővé minden terepen vagy hóviszony közepette.

Triax Carbon / Innegra megerősítés – A Carbon Innegra rost ultra kemény hibrid kompozit réteget képez, amely az elejétől a végéig csillapítja torziósan a deszkát, még simább csúszás érdekében.

Recycled ABS Oldalfalak – Strapabíró, tartós oldalfalak, melyek gyártása során kímélik a környezetet. Az ABS műanyag a snowboardgyártáshoz szükséges gonosz összetevők egyike. Jones javítja a snowboardok fenntarthatóságát és csak újrahasznosított műanyag felhasználásával gyártanak.

Oversized Recycled Edges – Az összes Jones tábla túlméretezett, vastagabb újrahasznosított acél élekkel készül a nagyobb tartósság és a termelés fenntarthatóságának javítása érdekében. Többször lehet élezni, tovább lehet használni mint egy átlag deszkát.

Power Sustainable Basalt Stringers – Fenntartható bazalt húrok 100% -ban természetes szálakból. A bazalt húrok javítják a torziós reakciót, és átadják az erőt a lábad alól a deszka élei felé. Segítenek megszüntetni az orr és a farok remegését.

Eco-Plastic Topsheet – Bio-műanyag fedőlap ricinus babból. Ez az öko anyag ultrakönnyű, karcálló, víz- és hótaszító (a hó kevésbé tapad a fedőlapra).

Ash Veneer – Kőris furnér – Vékony fa furnér réteg, amely védő fedőlapként és globális megerősítő rétegként is funkcionál. A fa fedőlapot alkotó vékony fa húrok egyenletes hajlítást és rezgés elnyelést biztosítanak az egyenetlen hóviszonyok közepette.

Super Sap Bio gyanta – Az összes Jones tábla bioalapú, megújuló epoxival van megépítve petróleumalapú epoxi helyett. A Super Sap Bio-Resin előállításához felhasznált alapanyagok más növény ipari folyamatok melléktermékei vagy hulladékai. A Super Sap előállítása 33% -kal kevesebb üvegházhatást okozó gázkibocsátást igényel, mint a hagyományos epoxi.

Sintered 7000 Base – Tartós természetes talpanyag hozzáadott szénnel a sebesség és a jó wax szívó képesség érdekében.

Sintered 9900 Base – Szinterelt talp, különösen nagy molekulatömegű polietilénből (UHMW-PE) és szénből készült. Ez az ultragyors talp könnyen javítható az UHMW-PE-nek köszönhetően.

Mellow Magne-Traction ™ – Mint egy fogazott kés, úgy vág bele a hóba, a Magne-Traction javítja az élfogást a több érintkezési pont hozzáadásával a deszka futóhossza mentén. A Magne-Traction kritikus fontosságú a rocker lapok számára: a Rocker felhajlítás javítja a vegyes körülmények közötti siklást, de a csökkent élkontaktus megnehezíti, hogy valóban beleálljon a kanyarokba és szilárd él tartás alakuljon ki. Nélküle elég könnyen el lehet vágódni pl kemény havas jeges körülmények közepette. Ha elrontasz egy mozdulatot a hullámos él még mindig meg tud akadni, sokkal könnyebben korrigálhatsz.

Traction Tech 3.0 oldalanként három él domborulattal rendelkezik (első kötés, deszka közepe, hátsó kötés). A középső dudor kissé nagyobb, mint a külső dudorok a jobb tapadás érdekében. Mint egy fogazott kés, úgy vág bele a hóba, a Traction Tech javítja az élfogást a több érintkezési pont hozzáadásával a deszka futóhossza mentén. A kritikus fontosságú a rocker lapok számára: a Rocker felhajlítás javítja a vegyes körülmények közötti siklást, de a csökkent élkontaktus megnehezíti, hogy valóban beleálljon a kanyarokba és szilárd él tartás alakuljon ki. Nélküle elég könnyen el lehet vágódni pl kemény havas jeges körülmények közepette. Ha elrontasz egy mozdulatot a hullámos él még mindig meg tud akadni, sokkal könnyebben korrigálhatsz.

RIDE

Twin Rocker: a csúcson és a végén enyhén rocker (felfelé hajlik), a kettő közt lapos zónát biztosít. Így a mély/túrt hóban úszni fog, a parkban játékos, remekül pattintható lesz, nagy sebességnél stabil marad a snowboard.

Directional Hybrid Camber profil – a csúcson rocker (felfelé hajlik), a közepén camber zóna. Így a mély/túrt hóban úszni fog, remekül pattintható lesz, nagy sebességnél stabil marad. Ha tudod hogy leginkább az ügyesebbik lábad felé csúszol, ez a profil teljes mértékben erre van kihegyezve. Sokkal kényelmesebb és jobban irányítható mint egy kétirányú true twin deszka. A freeride csúszást nagymértékben megkönnyíti. 

Twin Hybrid Rocker profil – a csúcson és a végén rocker (felfelé hajlik), a kettő közt camber zóna. Így a mély/túrt hóban úszni fog, a parkban játékos, remekül pattintható lesz, nagy sebességnél stabil marad. A Ride Saturday így minden helyzetben jól használható, mindenes lap.

Roll In Slimewalls®: egyedi 3D üvegszálas szerkezetű oldalfal, amely a Ride urethane Slimewall® oldalfalain épült. Úgy tervezték, hogy növelje a deszka össz szilárdságát, csökkenti a súlyt és megakadályozza a fedőréteg karcolódását, így mindig frissnek látszik a deszka.

Carbon Array 3 ™ Laminátumok – Ez az energiaelosztó technológia mindenféle helyzetben teljes snowboard irányítást biztosít. A kötés zónában elhelyezett széles karbon láncok összegyűjtik a bemenetre érkező erőhatásokat minden pozícióból és nyomási szögből. A snowboardostól érkezű mozdulatokat ezután az ellen oldalra továbbítják a maximális vezérlés érdekében. 

Pop Rods® 1.0 core: Ez a szerkezet a snowboard két végén stratégiai pontokon elhelyezett, az urethane slime-magot lezáró lapos szénrudakból áll. Ezek a rudak hihetetlen elpattinthatóságot, rugalmasságot adnak a deszkának, anélkül hogy megmerevítenék azt. Olliezni, ugratni álom vele. Valamint a landolást is simává teszik. Bátran neki lehet menni a legnagyobb ugratóknak is. Freestylos berkekben áldják a napot, amikor a Ride kijött ezzel a technológiával.

Performance™ Core –  magja 3 féle fából áll. Nagy szilárdságú nyárfa kombinálva a bambusz és a Paulownia fával, hogy könnyű és erős legyen.

Hybrid Glass – üvegszálas erősítés a mag fölött és alatt is ami segíti a torziós merevséget ezáltal oldalirányban nem csavarodik a deszka. Kiegyensúlyozott torziós tulajdonságokkal látja el és merevséget biztosít a gyorsabb reakció érdekében.

Rockwell 48 C.Edge ™ – egyetlen acéldarab borítja be a deszka teljes kerületét a legjobb védelem érdekében.

Single Impact Plates – erősítő lemezek – Mindkét kötési terület alá hozzáadva a nyomószilárdság javítása és a deszkatörések megelőzése érdekében, ahol a leginkább fontos.

4000 P-Tex szinterezett talpanyag, keményebb és tartósabb anyagból van mint a megszokott extrudált talpak.

Topless Construction – A grafikának közvetlenül az üvegszálra történő átvitelével a Topless Construction feleslegessé teszi a fedőlap anyagot. Ez a folyamat javítja az általános tartósságot és csökkenti a súlyt.

HEAD 

Profil

Hybrid Rocker – Szabadség és precizitás, olyan hibrid kialakítás, ahol a rocker felhajlítás váltakozik a camber profillal de összességében rocker domináns.  A 2 kötés közti rész rocker formájú, tehát a deszka alja egy ponton ér le, így játékos, könnyen forgatható. A kötések  ill. talpunk alatti rész camber formájú, homorú. Ez a szekció növeli az irányíthatóságot, precízebb él tartást eredményez nagyobb tempó mellett is, könnyíti a felugratást (ollie).  Aztán a két végén lévő rész ismét rocker, fel van hajlítva. Így könnyebb vele kanyarodni, hatékonyabban úszik fel mély hóban, valamint kevésbé akadhat le az éle a deszkának, megelőzve a “leélezésből” fakadó eséseket. Ez a fajta sokoldalú kialakítás álltalában az All mountain, Freestyle, park deszkákra jellemző. 

Hybrid Camba DCT 2.0 – Dupla Camber torziós kialakítás – Flat lapos rész a lábak között, növeli a deszka kezelhetőségét, játékosságát, könnyíti a forgások és trükkök kivitelezését. Camber a kötések alatt, keskeny derékkal kombinálva ami a stabil csúszást, él tartást segíti nagyobb tempó mellett. Hatékonyan növeli a torziós szilárdságot. Végei felhajlanak, hogy könnyedén ússzon nagyobb mennyiségű hóban is. Ennek köszönhetően gyorsabb, agilisabb és jobban teljesít minden körülmények közepette. A 2.0 verzió fejlesztése, hogy felülnézetből aszimmetrikus lett a hajlítás, ezáltal létrejött egy külön sarok és lábujj él a még természetesebb érzésért.

Hybrid Camba DCT – Dupla Camber torziós kialakítás – Flat lapos rész a lábak között, növeli a deszka kezelhetőségét, játékosságát, könnyíti a forgások és trükkök kivitelezését. Camber a kötések alatt, keskeny derékkal kombinálva ami a stabil csúszást, él tartást segíti nagyobb tempó mellett. Hatékonyan növeli a torziós szilárdságot. Végei felhajlanak, hogy könnyedén ússzon nagyobb mennyiségű hóban is. Ennek köszönhetően gyorsabb, agilisabb és jobban teljesít minden körülmények közepette.

 

Flocka (Flat Rocker) – A két láb között teljesen lapos (Flat) a deszka a kötéseknél pedig rocker felhajlítás található. Ez az egyedi kombináció megfelelő fordulékonyságot biztosít de mégis irányítható marad nagyobb sebességnél és nehezebb terepen.

Rocker – Csak középen lapos (Flat) a széleken végig rocker felhajlítás található. Ez a kombináció nagyobb fordulékonyságot és játékosságot eredményez, csökken a leélezés veszélye. Más szóval könnyed kanyarkezdés és él váltás, porhavas úszás, folyékony pörgések, leakadás mentes slideren csúszás.

Hybrid Camber Pop – Ez a konstrukció egy megemelt lapos rész és egy enyhe Rocka a csúcson és a farokban, amely kombinálja az él tartását a pop & lebegéssel. A camber profil legfőbb tulajdonságait örökli, mint például a jó éltartás.

Lágy – Közép kemény. (6/10) Sokoldalú felhasználást biztosít, jól tart tempós csúszásnál, de megfelelően játékos a könnyed irányváltásokhoz. Lágyabb hajlítás a könnyű presszekhez és a flat trükkökhöz megbocsátó freestyle beütéssel.

Közép kemény (5/10) A lap rugalmassága vagy merevsége nagyban befolyásolja annak stabilitását és kezelhetőségét. Egyszerűen fogalmazva: a közép kemény deszkák jó stabilitást biztosítanak közepesen nagy sebességen, és nagy mozgásszabadságot változatos pálya szakaszokon. Sokoldalú felhasználást biztosít, jól tart tempós csúszásnál, de megfelelően játékos a könnyed irányváltásokhoz. Lágyabb hajlítás a könnyű presszekhez és a flat trükkökhöz megbocsátó freestyle beütéssel. 

Kemény lap (8/10) Haladó, agresszívabb ridereknek, remekül tart, nagy tempónál is tökéletesen irányítható marad, nincs előtte akadály, olyan mint egy jégtörő hajó. Leginkább a pályán érzi jól magát nagy tempójú szaggatás mellett.

Directional –  A lap formája irányított, elől kicsit szélesebb is és a kötéslukak 15 cm-rel hátrább vannak tolva. Hosszabb és szélesebb első rész segíti a felúszást, keskenyebb és rövidebb hátulja az irányíthatóságot támogatja. Inkább kedvez az egy irányú csúszásnak, mint a másik irányba (switch). Lehet velük switchben csúszni, egy – egy trükk erejéig, de folyamatosan nem túl jó. Ha tudod, hogy inkább egy irányba csúszol, akkor ilyet érdemes választani.

Twin Directional  – A lap majdnem teljesen szimmetrikus, annyi az eltérés, hogy az eleje egy picivel hosszabb mint a hátulja, mivel a kötéscsavarok hátrább lettek tolva.  Szélessége és formája elől és hátul is azonos.


True Twin – Teljesen szimmetrikus, így mindkét oldalt ugyanúgy lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

Tapered Waist – A lap közepe szélességében el van vékonyítva, ezzel játékosabbá és könnyebben kanyarodóvá teszi a deszkát miközben növeli az éltartást is.

Szerkezet

Graphene – A head szerint ez a legkönnyebb, legvékonyabb és legerősebb anyag a sígyártásban. Erősebb mint a gyémánt és 300x erősebb mint az acél. Tehát minden sígyártáshoz hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A tenisz ütői gyártásánál is alkalmazzák ezt az anyagréteget.

 

Easy Board Architecture Framewall– Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. A két szélén erőteljes Framewall oldal fal erősítést kapott, elejétől a végéig. Ez tovább szilárdítja, védi a külső erőhatásoktól. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. Kellemesen hajlik alattad a hepe-hupás pályán, kiegyenlíti a pálya egyenetlen felületét, valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket. Amikor tempósabban csúszol, megfelelő merevséget, stabil él tartást biztosít számodra. Torziósan szilárdítja a deszkát ez a szendvics szerkezet.

Easy Board Architecture – Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. A két szélén erőteljes Framewall oldal fal erősítést kapott, elejétől a végéig. Ez tovább szilárdítja, védi a külső erőhatásoktól. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. Kellemesen hajlik alattad a hepe-hupás pályán, kiegyenlíti a pálya egyenetlen felületét, valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket. Amikor tempósabban csúszol, megfelelő merevséget, stabil él tartást biztosít számodra. Torziósan szilárdítja a deszkát ez a szendvics szerkezet.

Cap Board Architecture – Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. Teteje cap, oldalfal nélküli szerkezet, ahol a felső borító réteg lemegy az élekig, így rugalmas, könnyen kezelhető lesz a deszka. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. Kellemesen hajlik alattad a hepe-hupás pályán, kiegyenlíti a pálya egyenetlen felületét, valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket.

Pro Board Architecture – Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. Teteje a Framewall oldalfalas szerkezet, ami nagyon masszívan védi az éleket. Alatta bambusz pálcák és hexagonális mag a súlycsökkenésért. Ellátták a Kers piezoelektronikus “okosszövettel” ami a hajlási energiából keletkező feszültséget használja fel a még jobb visszarúgáshoz. Erős famag a közepe ami kellő tartást ad,  valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket.

Lyt Board Architecture with Bamboo – Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. A famag kiegészül bambusszal extra keménységért. Hexagonal Core kompozit keverékkel kiöntött részt tartalmaz ami a kedvező súlyeloszlásért felel. A két szélén erőteljes oldalfal erősítést kapott, elejétől a végéig. Ez tovább szilárdítja, védi a külső erőhatásoktól. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. Kellemesen hajlik alattad a hepe-hupás pályán, kiegyenlíti a pálya egyenetlen felületét, valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket. Amikor tempósabban csúszol, megfelelő merevséget, stabil él tartást biztosít számodra.

Lyt Board Architecture – Speciális több laminált rétegből álló szerkezet, a középső teljes hosszában végigfutó fa mag réteget, üvegszálas laminátum rakja szendvicsbe, alul felül. Hexagonal Core kompozit keverékkel kiöntött részt tartalmaz ami a kedvező súlyeloszlásért felel. A két szélén erőteljes oldalfal erősítést kapott, elejétől a végéig. Ez tovább szilárdítja, védi a külső erőhatásoktól. Ez egy sokoldalú kialakítás, ami ideális hajlékonyságot kölcsönöz a deszkának, hogy bármilyen pálya szakaszon élvezetesen lehessen csúszni, vagy trükközni. Kellemesen hajlik alattad a hepe-hupás pályán, kiegyenlíti a pálya egyenetlen felületét, valamint eredményesen nyeli el a keletkező rezgéseket. Amikor tempósabban csúszol, megfelelő merevséget, stabil él tartást biztosít számodra.

Glass Fiber – Üvegszál – nagyobb nyúlással rendelkezik, mielőtt elszakad, mint a szén, és több súlyban és szövésben áll rendelkezésre. A Head mérnökei  kikísérletetzték az üvegszál tökéletes alkalmazását, minden lap a megfelelő üvegszál illesztést kapja, a testre szabott hajlékonyság és torziós ellenállás érdekében.

LYT Tech Construction – Az innovatív anyagok felhasználása új konstrukciós  módszereket tesznek lehetővé. A snowboard gyártásban elterjedt hagyományos anyagok (kemény fa, üvegszál) mellett ugyanolyan erős, de könnyebb különleges anyagokat alkalmaznak (graphene,  koroyd, intellifiber), amelyek rendkívüli termékeket eredményeztek.

Graphene – A magszerkezet kiegészül egy ultrakönnyű, mégis kemény, mindössze egy atom vastagságú grafén réteggel. A Head szerint ez a legkönnyebb, legvékonyabb és legerősebb anyag a sígyártásban. Erősebb mint a gyémánt és 300x erősebb mint az acél. Tehát minden sígyártáshoz hasznos tulajdonsággal rendelkezik. A tenisz ütői gyártásánál is alkalmazzák ezt az anyagréteget.

KERS Technology – A speciális szálak által létrehozott elektromos energiát ami a deszka hajlásából ered, zárt körben fogják fel és ellenálláson keresztül továbbítják, ahol a zavaró frekvenciákat kiszűrik. A fennmaradó energiát visszavisszük a csomagokba, amelyek azonnal kiegyenesednek, növelve a deszka torziós stabilitását.

Split Ready – A deszka félbevágva splitboardént is használható. A deszka közepén elhelyezett bambusz rudak vízhatlan oldalfalat képeznek vágáskor. 

Hexagonal Core – Különleges méhsejt mintás anyagkeverékkel lett kitöltve az elején,  a könnyített zóna extra súlycsökkenést és jobb felúszást ad úgy, hogy a deszka nem érződik puhábbnak összességében.

Hexagonal Core –  Különleges méhsejt mintás anyagkeverékkel kitöltött zónák a magszerkezet kevésbé igénybe vett területein, ezzel extra súlycsökkenést érünk el érezhető gyengülés nélkül.

Full Wood Core – Teljes famag szerkezet finom hajlást és megfelelő tartást tesz lehetővé, minden komolyabb deszkának az alapja. 

4D Rental System – A Head kölcsönzői szériájánál használt színezés rendszer. Az azonos méret kategóriába eső lap-cipő-kötés azonos kiegészítő színt kapott ezáltal könnyebben összeválogatható. 

 

ABS Sidewall – Oldalfalas szerkezet, erős, strapabíró és tartós. Védi a deszkát a külső erőhatásoktól, valamint hozzá járul merevítéséhez.

Framewall – Erős, strapabíró és tartós oldalfalas szerkezet, ami teljesen 360 fokban körbe öleli a deszkát a csúcstól a végéig. Véd a külső erőhatásoktól, valamint hozzá járul merevítéséhez. A kötések alatt meg lett vastagítva, ezáltal kiegyenlíti az élek mentén keletkező különböző mértékű erőhatásokat.

Intellifiber Technology – Intellifiber technológia – A speciális Intellifiber szállak által létrehozott elektromos energiát ami a deszka hajlásából ered, zárt körben fogják fel és ellenálláson keresztül továbbítják, ahol a zavaró frekvenciákat kiszűrik. A fennmaradó energiát visszavisszük az Intellifiber csomagokba, amelyek azonnal kiegyenesednek, növelve a deszka torziós stabilitását.

VÖLKL

Profil

Easy Rocker – Csak középen lapos (Flat) a széleken végig rocker felhajlítás található. Ez a kombináció nagyobb fordulékonyságot és játékosságot eredményez, csökken a leélezés veszélye. Más szóval könnyed kanyarkezdés és él váltás, porhavas úszás, folyékony pörgések, leakadás mentes slideren csúszás.

Easy Camber – A deszka profilja végig homorú camber ív, ami inkább a jobb éltartást és a nagyobb tempót segíti.

Freestyle Hybrid-  Lényegében egy CamRock forma. Az eleje és vége enhe rocker felhajlítást kapott, kötések között camber. Úgy növeli a freestyle teljesítményt, hogy közben játékos marad az eleje, stabil a közepe. Pontos élről élre váltással száguldhatsz lefelé, miközben óriási olliet pattintasz egy röpke pillanat alatt.

 

True Twin – Teljesen szimmetrikus, így mindkét oldalt ugyanúgy lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

Directional Freestyle – A lap formája irányított, elől kicsit szélesebb is és a kötéslukak 15 cm-rel hátrább vannak tolva. Hosszabb és szélesebb első rész segíti a felúszást, keskenyebb és rövidebb hátulja az irányíthatóságot támogatja. Inkább kedvez az egy irányú csúszásnak, mint a másik irányba (switch). Lehet velük switchben csúszni, egy – egy trükk erejéig, de folyamatosan nem túl jó. Ha tudod, hogy inkább egy irányba csúszol, akkor ilyet érdemes választani.

 

Szerkezet

Slim-Tip Construction – A hagyományos szendvicsszerkezettel ellentétben a Slim-Tip konstrukció szilárd és ütéselnyelő uretán betétet tartalmaz az orr- és a farokrészekben az ABS oldalfala helyett. Az előnyök közé tartozik a stílusos, karcsúbb orr, a csökkentett lengés- és összsúly a jobb deszkavezérlés érdekében – tökéletes minden rider számára.

Full Wood Core – Teljes famag szerkezet finom hajlást és megfelelő tartást tesz lehetővé, minden komolyabb deszkának az alapja. 

V-Flex Triax Üvegszál   – Több tengelyes, ragasztott üvegszálas laminátum. A V-Flex szövés megnövelt rostsűrűségű háromtengelyű üvegszálas szövés. A speciális V-forma megerősíti a kötések körüli területet, javított hajlítási és torziós tulajdonságokkal. Ez biztosítja az erő optimális elosztását a lap széléig. Ez jobb stabilitást biztosít, ha az erők nagyok.

ABS Sidewall – Oldalfalas szerkezet, erős, strapabíró és tartós. Védi a deszkát a külső erőhatásoktól, valamint hozzá járul merevítéséhez.

Partial Grip Laquer – A deszka közepén integrált taposópad! A kiviteltől függően durva vagy finomabb szemcsék vannak a lakkba

FTWO

Profil

Classic Camber – A deszka profilja végig homorú camber ív, ami inkább a jobb éltartást és a nagyobb tempót segíti.

 

Wing Rocker –A két kötés közti rész v-rocker formájú, tehát a deszka alja egy ponton ér le, így játékos, könnyen forgatható. A talpunk alatti homorú camber növeli az irányíthatóságot, precízebb él tartást eredményez nagyobb tempó mellett is, könnyíti a felugratást (ollie). Összességében rocker domináns, így könnyebb vele kanyarodni, hatékonyabban úszik fel mély hóban, valamint kevésbé akadhat le az éle a deszkának, megelőzve a “leélezésből” fakadó eséseket.

Szerkezet

G40 Xt Core – Kis súlyú de mégis kellően kemény nyárfa magszerkezet.

G50 Heavy Duty Core – Folyamatos használathoz tervezett ellenálló magszerkezet. Könnyű Pamutfa és rugalmas HDC Mátrix kompozit keveréke.

Biaxial lightglass – Jól bevált kétirányú üvegszálas szövés a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül.

Biaxial Hardglass – Jól bevált kétirányú üvegszálas szövés a famag alatt és felett, erős és rugalmas tőle a deszka, a torziós merevség és összsúly növelése nélkül.

Coretex 9000 – Strapabíró laminátum amit puhább deszkákon használunk a könnyű de reszponzív irányíthatóság érdekében.

Bionic Edge – Ez a fejlesztés többféle speciális erőhatás-átvivő anyag kombinációjából született meg, az eredmény remek tompítás és stabilitás a technikásabb terepen és a parkban.

F4500 Vision Base – Átlátszó, esztétikus, de nagy molekulasűrűségének köszönhetően szupgyors és ellenálló talpanyag.

F1500 Durabase – Extrudált átlátszó szinterelt talpanyag. Nagyon ellenálló, könnyen javítjható és még akkor is csúszik, ha elfelejtetted waxolni.

 

Slim Tips – Súlycsökkentés a lap végein, a legpraktikusabb helyen anélkül, hogy feláldoznánk az erősséget.

SALOMON

Profil

Puha/közép kemény (3) – kiváló választás kezdőtől a középhaladó-haladó szintig változó terepviszonyokra.

Közép kemény (5) – kiváló választás kezdőtől a középhaladó-haladó szintig változó terepviszonyokra.

Flat Out Rocker – Super Flat lapos közép rész, a végein rocker kikönnyítéssel. Ez a kialakítás megkönnyíti a forgásokat, él váltásokat és kiemelkedő stabilitást nyújt kontrollált csúszás mellett. Carvingolás közben remekül rögzíthető (lockolható) az éle, szépen bele lehet ülni a kanyarokba. A végein pont annyi a felhajlítás hogy akkor se akadjunk le, ha még csak most tanuljuk a boardozást.

EQ1 Sidecut – A kötéscsavarok között  teljesen egyenes vonalban vágták a deszka oldalait, ez segíti a stabilitást, az ugrást vagy korláton csúszást is.

Quadratic Sidecut – A deszka oldal formája elliptikus görbék keveréke a könnyű kanyarodáshoz, a könnyed irányváltásokhoz és az élből élbe való folyékony átmenethez.

True twin – Szimmetrikus  forma, így mindkét irányba használható, könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni. Öröm vele switchben (a gyengébbik lábad irányában) menni, gyakorolni.

Tapered Directional – Az irányított twin forma, ideális olyan snowboardosok számára, akik az egész hegyoldalt szeretik bejárni. Az orr hosszabb a faroknál és szélesebb is.  Ez a kialakítás elég sokoldalú, all mountain, freestyle és pályán kívül is jól használható. Jobb flotációval és a porhóban gyorsabb fordulási képességgel ruházza fel a deszkát.

Wide Design – Ez a lap alapból kb 1cm rel szélesebb mint a megszokott deszkék, így nem lehet probléma az esetlegesen nagyobb lábméret / nagyobb lábnyomú cipő.

Szerkezet

Aspen Core – Elejétől végéig FSC tanúsítvánnyal ellátott nyárfa famag, szerkezete magas sűrűségű nyírfa csíkokkal van megerősítve a kritikus helyeken. Könnyedén presselhető és segíti a dinamikus él váltásokat. Ez a szerkezet rendkívül megbocsájtó, nem vágódunk azonnal hanyatt minden rossz mozdulatnál.

Aspen Select Core – Elejétől végéig kézzel válogatott garantáltan minőségi nyárfa famag. Könnyedén presselhető és segíti a dinamikus él váltásokat. Ez a szerkezet rendkívül megbocsájtó, nem vágódunk azonnal hanyatt minden rossz mozdulatnál.

Aspen Strong Core – Kemény nyárfa magja élettel teli, tökéletesen érezni alattunk a pályát. Kiemelkedő a kanyarodási képessége. Kezelt pályán is gyönyörű karving íveket lehet vele húzni, szépen bele dőlve. Bár nem trükközésre tervezték, mégis egészen jól használható switchben, valamint magasra pattan ha olliezunk.

Ghost Basalt Stringers – Bazalt szálak vannak beágyazva a magszerkezetbe, erősebb visszarúgást (pop) és jobb irányíthatóságot kapunk vele.

Millenium Construction – Merősítették a két végét, kevésbé karcolódó felszíni borítást kapott, valamint az élek mentén végigfutó speciális üvegszál réteggel látták el, ami tovább csökkenti a leakadás esélyét. Gyárilag vastagabb kantnit is kapott, hogy hosszabb élettartamú legyen.

Popster Construction – A magszerkezet különböző része vastagabbak / vékonyabbak elősegítve ezzel is a fa  rugalmasabb hajlását.

Extruded Base –  Hosszú élettartamú talpfelülete nedvesebb hóban is szépen siklik, alacsony karbantartási jellemzőkkel. Bite free teljesen detonált (felhajlított) csúcsai elősegítik a könnyed csúszást, csökkenti a leélezés esélyét az él váltásoknál.

Sintered Base – Szinterelt talpanyag a gyorsasághoz, kevés karbantartáshoz és a fotókban megjelenő grafikához. Plusz tartósság és  kiváló wax felszívódás.

NITRO

Profil

Trüe Camber – A deszka profilja végig homorú camber ív, ami inkább a jobb éltartást és a nagyobb tempót segíti.

Zero Camber – Lapos formájú, azaz se nem rocker, se nem camber, hanem a kettő között teljesen sima (flat) az alakja. Ez a kialakítás az arany középút a két szélsőséges forma között. Mindkettő legjobb tulajdonságait ötvözi. Nem kell feláldoznunk a stabilitást a játékosságért.

Flat Out Rocker –  majdnem teljesen lapos (flat), a kötés külsejénél enyhe felhajlítás található (rocker). Mindkettő legjobb tulajdonságait ötvözi. Nem kell feláldoznunk a stabilitást a játékosságért.

True Twin – Teljesen szimmetrikus, így mindkét oldalt ugyanúgy lehet gyakorolni (switch), megadja a freestyle szabadságot,  könnyedén lehet vele 180-at, 360-at fordulni, vagy ugratni.

Directional Twin – A lap majdnem teljesen szimmetrikus, annyi az eltérés, hogy az eleje egy picivel hosszabb mint a hátulja. Szélessége és formája elől és hátul is azonos.

Radial Sidecut – A legegyszerűbb és legnépszerűbb forma, egy végig azonsos rádiuszú ív fut végig a deszka oldalain.

Urban Flex – Sima és laza hajlási profil. Ezeket az ultra rugalmas deszkákat bárhogyan lehet hajlítani, a korláttól a press trükkökig, és nem fog tőle lefáradni.

 

All Terrain Flex: All Mountain Pop – A legsokoldalúbb hajlásprofil, egyesíti a nitro legendás rugalmas pattanását (pop) és a stabil irányíthatóságot amivel átszelheted az egész hegyoldalt.

Szerkezet

PowerCore – Szerkezete végig nyár famag, ami kellemesen rugalmas, ugyanakkor tempós csúszás közben is jól tart.

PowerCore Performance Driven – Szerkezete végig nyár famag, ami kellemesen rugalmas, ugyanakkor tempós csúszás közben is jól tart.

Bi-Lite Laminates –  Laminátumokkal kiegészítve rendkívül megbocsájtó, ez a szerkezet, gyorsan lehet vele fejlődni, kevesebb esés mellett.

Premium Extruded FH Base –  Talpa strapabíró, nem igényel sok karbantartást. Puha lap, kezdő-középhaladó tudásszinthez.

ROME

Profil

Powder-S 3D Camber – A Rome kombinálta a camber geometriát a 3d felhajlított rocker orral. Ez utóbbi tovább segíti a porhóban úszást míg a lap camber profiulja stabilitással látja el.

Flex – Elég kemény (7) lap, nagy tempónál is beton biztosan tart, keményen lehet vele karvingolni. Torziósan minimális csavarodást enged, rendkívül reszponzív lap, pontosan követi le mozdulatainkat.

Powder Directional – Erősen irányított forma, nagy mértékben hátratolt kötéscsavarokkal, kizárólag egyirányú csúszáshoz. A lap eleje széles hátluja felé egyre keskenyedik, kiváló porhóban való használathoz. Camber profilja is irányított.

Szerkezet

Carbon Single Barrel – A konstrukció egy karbon rudat helyez el a deszka középvonalában, amely a kötésből indul a csúcsfelé.

Pop Core Matrix – Elsősorban reszponzív, erős fából és két könnyebb fafajból álló zónából épül, ez a mag kiegyensúlyozza a reakciót és a könnyedséget a fürge csúszás érdekében.

45/90 Hybrid Laminate – Ez a laminátum a 45 fokos üvegszálak magas reakcióját kombinálja a játékosabb és finomabb 90 fokos üvegszálakkal.

SinterTrue Base – Élvezze a nagy sebességet a szinterezett alap szilárd vax elnyelő erejének köszönhetően.