Snowboard Kötés Technológiák

BURTON

Kötésendszer

Kizárólag ICS Channeles Burton deszkákkal használható!

Használható Burton 3D és bármilyen 4 csavaros deszkával!

Használható ICS Channeles, Burton 3D és bármilyen 4 csavaros deszkával!


Burton Old Disc System – Régebbi tárcsás rendszer, ha van megfelelő tárcsa akkor bármilyen deszkára feltehető. 3 féle tárcsa létezik, a nálunk vásárolt használt kötéshez 1párat adunk (készletfüggő, nem mindig van minden fajtából – montagna).

EST® Binding System – Az EST lényege a közvetlenebb kapcsolat a deszkával, ezért a kötésnél a csavarok oldalra kerültek, a talp alatti rész helyére pedig párnázás került aminek a keménysége kötésenként változó. Összesen kötésenként 2 csavar, mindkét oldalon egy csatlakozik a deszkában levő Insertekhez. Teljesen szabad mozgás és szögállítás lehetséges.

Re:Flex™ Binding System – Cserélhető tárcsás rendszer, használható minden felfogató rendszerű deszkával (Burton 3d, Burton ICS, 4×4 csavaros). A legtöbb tárcsás kötéshez képest a ReFlex ben minimalizálták a talp alatt a kemény műanyagot és feltöltötték puha párnázással. 3 féle tárcsa létezik hozzá, a nálunk vásárolt használt kötéshez 1párat adunk (készletfüggő, általában van mindegyikből).

Burton 3D® Binding System – Gyorskötésrendszer, könnyen egyetlen mozdulattal eltávolítható és állítható a kötés szöge. A tárcsákat a deszkára kell rögzíteni, a kötés levételével is rajta marad. 

Alsórész

30% Short-Glass/Nylon Composite EST – A 30% rövid üvegből készült nylon kompozit alaplemezek női egyedi kialakításúak, könnyűek és tartósak.

Lightweight Bombproof Polycarbonate – Könnyű mégis bombabiztos tartósságú polikarbonát anyag adja a kötés alapját. Kellemes flexibilitása ideális a könnyed csúszkáláshoz.

ShredBED™ 2.0 Cushioning System –Ultrakönnyű EVA párnázás ami nagyfokú rezgés és ütés csillapító tulajdonságokkal rendelkezik.

Re:Flex™ AutoCANT FullBED Cushioning System – Kétféle sűrűségű EVA hab alátámasztás garantálja a kényelmes és közvetlen erőátvitelt, mindegy milyen szögben van és hogyan terheljük ugyanazt az érzést kapjuk. 

B3 Gel – Bizonyos részekre került egy nagyon puha és remek tapadással rendelkező zselé betét ami tompít is.

The Hinge – Az alap platni kapott mindkét oldalon egy oldalirányban mozgó zsanért ami persze elég jól tart de segíti a hajlást és visszarúgást egyaránt. Az ollie mozdulatát például sokkal könnyebbé teszi.

Háttámla

Zero-Lean Canted Hi-Back Design – Ergonomikus támlakialakítás ami alaphelyzetben megengedi a laza, játékos testtartást is, de természetesen igény esetén előre lehet dönteni a keményebb karvingolás vagy félcső mászás esetén. 

Dual-Component Hi-Back – Kétféle anyagból készült háttámla, a hajlási profil úgy lett kialakítva, hogy a puhább belső anyagot körbefogja az ‘X’ formájú kemény hátsó gerinc.

Single-Component Hi-Back Construction – Egy komponensű háttámla, végig keményebb ellenálló anyagból ami összhangban van a kötés flexibilitásával.

NEW Canted Living Hinge Team Skyback II — A burton állítása szerint a világ legfejlettebb kötéstámlája. Rendkívül kemény de mégis könnyű, nagyfokú dőlésszög állíthatósággal bír.

Heel Hammock – Egy gumiszerű kifeszített anyag van a támla belső oldalán, így amikor kicsit lazábban van meghúzva a pánt, akkor  függőágy szerűen körbeöleli a bakancsot és az a sarkaddal együtt fordul közvetlen felfüggesztésben.

Living Hinge™ – Ez a kialakítás lehetővé teszi a a támla előredőlés és oldalirányú forgás szögének egymástól független állítását.

DialFLAD™ – Szerszámok nélkül állíthatunk a támla előredőlésének szögén egy egyszerű tekerő segítségével. Tekerd előre karvingoláshoz vagy félcsőhöz, lazítsd vissza könnyed csúszáshoz és presselgetéshez. 

Winged Hi-Back – A kötés felsőrésze meg van hosszabbítva a külső oldalon és így oldalt is körbeöleli a lábszár részt, extra tartást adva. A főbb kötés típusoknak van Winged és anélküli változata.

Pántok

Lushstrap™ – Kényelmes 3d formázott pánt, belül hármas gerinc merevítéssel. Nincs túl vastagon párnázva, könnyű és hajlékony, minőségi anyaghasználat jellemzi.

Asym Hammockstrap™ – Minimális súly, zéró párnázottság, maximális erőátvitel és irányíthatóság. Egyetlen erős középső gerinc rögzíti a kemény de flexibilis pántot. Az Asym változat aszimmetrikus, a teljes pántot ha fordítva teszed fel szabadabb mozgást enged, alaphelyzetben pontosabb, precízebb tartást ad.

Hammockstrap™ 2.0 – Minimális súly, zéró párnázottság, maximális erőátvitel és irányíthatóság. Egyetlen erős középső gerinc rögzíti a kemény de a lukasztások miatt flexibilis pántot. 
Hammockstrap™ – Minimális súly, zéró párnázottság, maximális erőátvitel és irányíthatóság. Egyetlen erős középső gerinc rögzíti a kemény de a lukasztások miatt flexibilis pántot. 

Reactstrap™ – Könnyű, kényelmes 3D formázott vastag párnázású pánt, belül hármas gerinc fut ami a tartását adja.

Flex Slider – A pántot rögzítő rész legalja hajlékonyra van csinálva,  nagyon könnyedén ki lehet hajtani a teljes nagypántot, nem fog mindenfele visszahajlani, csak ha úgy akarod.

Superstraps™ with 3D® Curved Triple Axis Spine – A nagyobb pánton  3 részból álló gerinc található, ezt egészítették ki egy vastag  NeoPadding párnázással.

Gettagrip Capstrap™ – Az első pánt egy speciális orrkötés azaz nem felülről, hanem előről fogja be a bakancs elejét ami sokkal jobb tartást eredményez. 

Supergrip Capstrap™ – Az első pánt orrkötés azaz a cipőt nem felülről, hanem elölről fogja be. Középen minimalista kialakítású vékony műanyag gerinc, ezt öleli körbe a teljes gumi borítás a tökéletes tartásért.

45 degree tongue slider – Különleges 45 fokban álló fogazata van a racsninak ami megszünteti az oldalirányú kotyogást.
 

Double Take Buckles with Insta-Click Csatok – Légy te az első aki becsatol, szupergyors ráhúzás, nagy nyomatékú karok, instant érzékelhető kattanás, mi kell még? 

Smooth Glide™ Buckles – Könnyű aluminium csatok polikarbonát nyelvvel. Hosszan tartó megbízható működés, gyors és precíz kattanások.

Ultra-Minimized Capstrap™ Construction – Könnyű, minimális anyaghasznlat és súly.

True Wrap Toe Window – Egy kis ablak amin láthatjuk mennyire szorosan van befogva a cipő eleje.